23 Μαρ 2013

Εσχάτη προδοσία!

Εδώ και πέντε περίπου χρόνια, στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο διεξάγεται ένα ανηλεής οικονομικός πόλεμος. Στόχος, από τη μια η οικονομική αφαίμαξη των πολιτών και από την άλλη η υποδούλωση των χωρών στους ισχυρούς οικονομικά πόλους. Για να "πέσει" μια χώρα, δεν αρκεί όμως να πληγεί απλά από τα πυρά των λεγόμενων αγορών, αλλά χρειάζεται και κάποιοι εντός του κράτους να ανοίξουν τις Κερκόπορτες. Απαιτούνται σύγχρονοι Εφιάλτες, οι οποίοι απαντώνται τόσο στην οικονομική όσο και στην πολιτική ζωή των κρατών.

Τον τελευταίο χρόνο, η Λαϊκή Τράπεζα και η Τράπεζα Κύπρου, μέσω της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) λαμβάνουν ρευστότητα από τον ELA, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Η ΕΚΤ προειδοποιεί εγγράφως, ότι η παροχή ρευστότητας φτάνει στο τέλος της και μάλιστα θα τερματιστεί στις 21 Ιανουαρίου που μας πέρασε! Ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή και ο Διοικητής της ΚΤ κάνουν συστάσεις προς τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια. Ο τελευταίος κωφεύει. Το έγγραφο διαρρέει και ο Νίκος Αναστασιάδης αποστέλλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απειλώντας και με ποινικές ευθύνες αν δεν υπογράψει το μνημόνιο. Όχι μόνο ο Πρόεδρος τον αγνοεί, αλλά διατάζει και αστυνομική έρευνα για να διαφανεί από που διέρρευσε το έγγραφο! [1]

Συμπερασματικά: Ο Δημήτρης Χριστόφιας, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο ενημερώνεται ότι η στρόφιγγα της ρευστότητας κλείνει προς τις τράπεζες μας και δεν κάνει τίποτα. Ούτε μνημόνιο υπογράφει, ούτε σχέδιο Β΄ παρουσιάζει. Αντίθετα, ετοιμάζεται νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση (κλείσιμο) της Λαϊκής. Δημητριάδης και Σιαρλή κάνουν συστάσεις και δεν λαμβάνονται υπόψιν, αλλά δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους παραιτούμενοι. Ο νυν πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης γνωρίζει, προειδοποιεί, αλλά δεν κάνει κανένα εναλλακτικό σχεδιασμό. Στέλνει στο Eurogroup τον υπουργό του των Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή απροετοίμαστο για το ενδεχόμενο να σταματήσει η ρευστότητα προς τις Τράπεζες. Κανένα σχέδιο Β΄.

Η Βουλή, καμώνεται πως δεν έχει ιδέα. Ήξερε όμως για την επιστολή Αναστασιάδη προς Χριστόφια, συνεπώς ήξερε για τον τερματισμό της ρευστότητας προς τις τράπεζες. Αν δεν αντιλαμβανόταν τι αυτό σημαίνει - όπως πλείστοι εξ ημών άλλωστε - όφειλε να ερευνήσει και να μάθει. Διότι είχε ουσιαστικά εγγυηθεί τη Λαϊκή και την είχε κρατικοποιήσει με τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών.

Όλοι οι πιο πάνω, έχουν βαρύτατες, ασήκωτες ευθύνες για τη νέα τραγωδία της Κύπρου. Η εισβολή με βίαιο τρόπο στις καταθέσεις αλλά και τη ζωή μας γίνεται γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι, φάνηκαν ανάξιοι να μας προστατεύσουν και να μας θωρακίσουν. Κι επειδή είναι όλοι ένοχοι - άλλοι πολιτικά κι άλλοι ποινικά - γι' αυτό και καλύπτουν ο ένας τον άλλο. Γι' αυτό και κρατούν τους τόνους χαμηλούς, δεν γίνεται καμιά έρευνα για το ποιοι έβγαλαν κεφάλαια στο εξωτερικό τον τελευταίο καιρό, δεν αναζητείται καμιά ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Ανίκανοι ή προδότες; Διαλέγετε και παίρνετε. Σίγουρα πάντως ανάξιοι να ηγούνται αυτού του τόπου. Ο νυν Πρόεδρος και ολόκληρη η Βουλή, οφείλουν άμεσα να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, μόλις ολοκληρωθεί το "Eurogroup". Απέτυχαν παταγωδώς να τιμήσουν την εμπιστοσύνη που τους έδειξε ο λαός, μας είπαν ασύστολα ψεύδη και στάθηκαν ανίκανοι να υλοποιήσουν τις προσδοκίες μας.

Δημήτρης Χριστόφιας, Πανίκος Δημητριάδης και Βάσος Σιαρλή είναι αναγκαίο να περάσουν από δίκη και αν κριθούν ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά για τις εγκληματικές τους ενέργειες, που οδήγησαν την Κύπρο στην καταστροφή. Μαζί τους, όλοι όσοι με τις πράξεις και παραλείψεις τους κατέστρεψαν τις δυο τράπεζες αλλά κι όσοι είχαν ευθύνη εποπτείας. Οι ακριβοπληρωμένες θέσεις απαιτούν υπευθυνότητα και η ευθύνη έχει κόστος.

Εάν δεν απαιτήσουμε και δεν πετύχουμε την προσαγωγή στη δικαιοσύνη αλλά και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, τότε ναι, θα είμαστε άξιοι της όποιας μοίρας μας. Τότε, θα είμαστε συνένοχοι στην προδοσία του τόπου μας και στην αμαχητί παράδοσή του στις δυνάμεις των "κλεφταράδων της υφηλίου".

1. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=338815

3 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Δεν είμαι νομικός ή νομομαθής. Είμαι όμως πεπεισμένος για τα πάρακάτω:

Για πολιτικές αποφάσεις, ο Πρόεδρος δεν διώκεται.

Όπως και σε σχέση με το Μαρί.

http://andreasfstavrou.blogspot.com/2011/07/blog-post_19.html

Εκτός αν καταφέρεις να το παρουσιάσεις σαν εσχάτη προδοσία, πράγμα δύσκολο: για τον Χριστόφια γιατί εν' φανερό πως δεν εκαταλάβαινε και για τον Αναστασιάδη γιατί είχε 2 εφτομάες προεδρίας μόνο με τετελεσμένα ενώπιον του.

Άρθρο 45 του Συντάγματος.
5.Τηρουμένων των διατάξεων της δευτέρας και τρίτης παραγράφου του παρόντος άρθρου ο Πρόεδρος...δεν διώκεται δι οιονδήποτε αδίκημα τελεσθέν υπ΄ αυτού εν τη ασκήσει του λειτουργήματός του, πλην όμως δύναται να διωχθή μετά την λήξιν της θητείας αυτού δι οιονδήποτε έτερον αδίκημα τελεσθέν κατά τη διάρκεια αυτής.
6.Ο Πρόεδρος...δεν δύναται να εναχθή δι οιανδήποτε πράξιν ή παράλειψιν αυτού εν τη εκτελέσει του λειτουργήματός του.Ουδέν όμως των εν τη παρούση παραγράφω οριζομένων δύναται να ερμηνευθή ως απσοτερούν καθ΄ οιονδήποτε τρόπον οιονδήποτε πρόσωπον του δικαιώματος εναγωγής της Δημοκρατίας ως ο νόμος προβλέπει.

Το 5 εν για ποινικές και το 6 για αστικές αγωγές.

"...οιονδήποτε έτερον αδίκημα..."

Τούτο κάμνει μια διαφοροποίηση... και προσδιορίζει "...αδίκημα τελεσθέν υπ΄ αυτού εν τη ασκήσει του λειτουργήματός του..." VS "έτερον αδίκημα", δλδ. αδίκημα άλλης μορφής πέραν αυτού που προκύπτει κατά την προσπάθεια του Προέδρου να εκτελέσει το λειτούργημα του.

Unknown είπε...

Αγαπητέ φίλε, ούτε γω είμαι νομικός. Όταν όμως διαβάζω στην επιστολή Αναστασιάδη προς Χριστόφια για "αστικές και ποινικές ευθύνες" κι επειδή ο Αναστασιάδης είναι νομικός, υποθέτω ότι έχει κάποια βάση.

the Idiot Mouflon είπε...

Δαμέ ο Γ. Εισαγγελέας παρουσιάστηκε να αγνοεί τα άνωθεν...

Ίδωμεν.