12 Σεπ 2011

Χέρια Καθαρά

Οι ραγδαία κλιμακούμενες τουρκικές απειλές, έχουν τις τελευταίες μέρες δυναμιτίσει για καλά το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο.  Ο κατοχικός πρωθυπουργός Ταγίπ Ερτογάν, επιδίδεται σε διπλωματικό - για την ώρα - πόλεμο με το Ισραήλ, προσπαθώντας να συνασπίσει μαζί του τις γειτονικές χώρες, κάνοντας επίκληση στο ομόθρησκο.

Από την άλλη πλευρά, το Ισραήλ, είναι περισσότερο από βέβαιο, ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, προκειμένου να υπεραμυνθεί των συμφερόντων του.  Δεν πρόκειται να επιτρέψει, ούτε να υπονομευτεί ο ναυτικός αποκλεισμός που έχει επιβάλει στη Γάζα, ούτε βέβαια να αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά του δικαιώματα στην Αποκλειστική Οικονομική του Ζώνη και να απολέσει τα έσοδα από την εξόρυξη φυσικού αερίου.  Καθόλου απίθανο δε, να εκμεταλλευτεί τα εσωτερικά χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την Τουρκία, όπως οι Κούρδοι αγωνιστές.

Η Κύπρος, παρακολουθεί μάλλον με αμηχανία τις εξελίξεις.  Πέραν από την "εγγύηση" της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει κάτι περισσότερο στο οποίο να στηριχτεί.  Βέβαια, η Ευρώπη, έχει στραμμένη την προσοχή στην εξεύρεση μηχανισμών ανάσχεσης της οικονομικής αιμορραγίας των μισών χωρών της Ευρωζώνης.  Οτιδήποτε άλλο, μοιραία, περνά σε δεύτερη μοίρα.

Η Ελλάδα, μπορεί να δηλώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο, πως επίθεση εναντίων της Κύπρου, συνιστά "casus belli" για την μητέρα Πατρίδα, πλην όμως, καθίσταται πέραν από αντιληπτό, ότι οι δυνατότητες στρατιωτικής αντιπαράθεσης είναι περιορισμένες.  Το δε περίφημο "Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα", εξέπνευσε, προτού καν προλάβει να πάρει σάρκα και οστά, ως "Ενιαίος Αμυντικός Χώρος" Θράκης-Αιγαίου-Λευκωσίας.  Η τελευταία, μαζί με την Αθήνα, πέταξαν δισεκατομμύρια στον κάλαθο των αχρήστων, με αποκορύφωμα το φιάσκο των S-300, αφήνοντας γυμνή την άμυνα των δύο κρατών.

Ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση όμως, που η Ελλάς διατηρεί την πολεμική της ετοιμότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρόθυμη να εγγυηθεί την ασφάλεια των εδαφών της, η Κύπρος θα πρέπει να "αντέξει" τις πρώτες ώρες ενός θερμού επεισοδίου.  Ο λαός θα πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στον αρχηγό του κράτους, ο οποίος θα δώσει τις διπλωματικές μάχες, τις κρίσιμες εντολές για άμυνα στη γραμμή αντιπαράταξης και οδηγίες για την ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού.

Υπάρχει όμως πολίτης αυτής της Δημοκρατίας, που θα εμπιστευτεί μια κυβέρνηση υπό τον Δημήτρη Χριστόφια;  Ούτε καν οι μειοψηφίες που εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν, δεν αντέχουν στη σκέψη ότι θα καθοδηγηθούν από ένα Πρόεδρο που "δεν ξέρει, δεν βλέπει, δεν ακούει".  Κανένας δεν μπορεί να εμπιστευτεί ένα ηγέτη, ο οποίος ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει που βρίσκονται οι πιο σημαντικές υποδομές της χώρας και με τι γειτνιάζουν.

Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ τα τελευταία χρόνια, ο ΠτΔ οφείλει να έχει ευρεία αποδοχή.  Δεν μπορεί να είναι πολιτικά υπεύθυνος για το χαμό δεκατριών ανθρώπων, πολλώ δε μάλλον, όταν ανάμεσα σ' αυτούς είναι μικρά παιδιά, στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και ορισμένοι εκ των αρίστων αξιωματικών του στρατεύματος.  Είναι αδύνατο, να εμπιστευτεί κάποιος να τον προετοιμάσει για πόλεμο, ο πολιτικός του οποίου οι αποφάσεις οδήγησαν στην ανατίναξη του μοναδικού μας Ναυστάθμου, ως αποκορύφωμα της διαρκούς υποβάθμισης της Εθνικής Φρουράς.  Στην εξουδετέρωση ουσιαστικά της ναυτικής μας δύναμης, τη στιγμή που είναι πιο απαραίτητη!  Στη διάλυση του μεγαλύτερου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της χώρας, την ώρα που όλη η κινητικότητα η οποία παρατηρείται, έχει ακριβώς αυτό το αντικείμενο:  τα κοιτάσματα ενέργειας.  Την ισοπέδωση της - ήδη γονατισμένης από τον ίδιο - οικονομίας του τόπου, εν μέσω της οξύτερης οικονομικής κρίσης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κύπρος από την εισβολή του 1974.  Την καταρράκωση του ηθικού, ως επίσης και της αξιοπρέπειας του πολίτη.

Μπορεί τα γραφόμενα να ενοχλούν, αλλά οι πραγματικότητες πρέπει να λέγονται.  "Εθνικόν είναι το αληθές" και δεν πρέπει να μας φοβίζει η αντιμετώπιση της αλήθειας.  Ο ΠτΔ δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία πλέον.  Δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης, ούτε του λαού, ούτε των εν τη Βουλή κομμάτων.  Εάν πράγματι, έχει ως πρώτιστη προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον, το καλό της πατρίδας και την προκοπή του λαού της, οφείλει να παραδώσει τη σκυτάλη.

Ο Κυπριακός Ελληνισμός, χρειάζεται κατεπειγόντως ηγέτη.  Άνθρωπο ικανό να τον οδηγήσει με υπευθυνότητα σε αναίμακτη έξοδο από την οικονομική κρίση, αλλά και να εξασφαλίσει το μέλλον του, διαχειριζόμενος προληπτικά, με σύνεση και σοβαρότητα, τις τουρκικές απειλές.  Η απαραίτητη ενότητα, για εξοστρακισμό των κινδύνων, θα έρθει μόνο δια της συστράτευσης γύρω από καθοδηγητή, ο οποίος έχει τα χέρια του, καθαρά!

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει όμως πολίτης αυτής της Δημοκρατίας, που θα εμπιστευτεί μια εθνική φρουρά γεμάτη διοικητές που ανατινάζονται μόνοι τους; Αν δεν γινόταν η έκρηξη στο Μαρί θα γινόταν η έκρηξη στην Παλώδια. Φαίνεται ότι το σύστημα φύλαξης των πυρομαχικών που χρησιμοποποιούν οι μονιμάες μας είναι παντού το ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα οι άνθρωποι που πήγαν άδικα από την τόση ανεπάρκεια των υπευθύνων για τη φύλαξη του φορτίου. Κρίμα.

Παλάσκας είπε...

Μαρτυρίες Αλιγάτορα:
"Μπάη δε γουέη, ξέρετε ότι οι δίδυμοι ήρωες κελευστές της (πρώιν) Ναυτικής Βάσης (και νυν λούκκου) είχαν τη φωτογραφία του Χριστόφια πάνω από τα κρεβάτια τους?"

Α α α α α α α!
Γι' αυτό και ο διοικητής, τους έστειλε και τους δυό να . . . . ;
Αυτό θες να πεις; Ντροπή σου.

Unknown είπε...

@Παλάσκας
Φίλε μου, τούτο το κείμενο που έβαλες στα εισαγωγικά δεν το έχω γράψει εγώ. Αποτελεί σχόλιο άλλου επισκέπτη (malloc), στην ανάρτηση της περασμένης βδομάδας. Απλά για αποκατάσταση της αλήθειας.

Ο malloc, απαντούσε στις ύβρεις για τους συγγενείς των θυμάτων ότι εν εθνικιστές, ακροδεξιοί κλπ. Και είπε ότι πάνω από το κρεβάτι τους, είχαν τη φωτογραφία του Χριστόφια. Νομίζω είχε και η ΕΔΟΝ εκδώσει ανακοίνωση που έλεγε ότι ήταν μέλη της.

Προφανώς ο άνθρωπος δεν το είπε για να θίξει τους μακαριστούς, ηρωικούς διδύμους (ή το διοικητή) αλλά για να δείξει ότι η κυρία Πόπη που φώναζε "δολοφόνοι" και υπερασπιζόταν το Νικόλα Ιωαννίδη, μετά την κατάθεση Χριστόφια, κάθε άλλο παρά στη δεξιά ή ακροδεξιά ανήκει. Και δεν νομίζω άμα χάσει κάποιος το παιδί του, ή γενικά τον άνθρωπό του, να δίνει δεκάρα για κόμματα και παρατάξεις.

Τώρα τι κατάλαβες ότι υπονοεί ο άνθρωπος δεν έχω αντιληφθεί, αν έχεις την καλοσύνη εξήγα μας το.

**********************************

@Ανώνυμος
Τι σύμπτωση ρε παιδί μου, τόσα χρόνια οι διοικητές δεν ανατινάζονταν μόνοι τους. Από τότε που ανάλαβε ο Χριστόφιας, όλα παν... αριστερά! Γιατί άραγε;

Πάλι καλά που βρέθηκαν οι αυξεντιωμένοι Ιωαννίδης και Λάμπρου να διασώσουν δεκάδες συμπατριώτες μας και να κρατήσουν όρθια την αξιοπρέπεια και την τιμή μας, αλλιώς θα τον είχαν πάρει με τις πέτρες τον Πρόεδρο μέχρι τώρα. Εν τούτοι που βρίζετε που τον εγλυτώσαν

Ανώνυμος είπε...

"Τι σύμπτωση ρε παιδί μου, τόσα χρόνια οι διοικητές δεν ανατινάζονταν μόνοι τους."

Δεν ανατινάζονταν αλλά πέφταν ελικόπτερα, σκάζανε βλήματα στα χέρια τους, αναποδογυρίζονταν τεθωρακισμένα και τάνκς άστα φίλε. Πεσ' μου έναν πρόεδρο που παραιτήθηκε τότε ή κάποιον άλλο που διώχθηκε. ΚΑΝΕΝΑΣ. Ευτυχώς τώρα διορθώθηκε η κατάσταση και κάποιοι θα πληρώσουν παραδειγματικά. Οι ζωντανοί τουλάχιστον.

Παλάσκας είπε...

"Πάλι καλά που βρέθηκαν οι αυξεντιωμένοι Ιωαννίδης και Λάμπρου"

Οι δύο . . . . . Σουλιώτισσες.

Unknown είπε...

Ανώνυμε, πες μου ένα πρόεδρο που έκαμε εισαγωγή μίνι-ατομικής και την άφησε στον ήλιο, την υγρασία και την αλμύρα, για να σκοτώσει 13 συμπατριώτες του και ν' ανατινάξει τις υποδομές του στρατού και την ενέργειας. Σε οποιαδήποτε χώρα!


Παλάσκα, ο κάθε άνθρωπος κρίνεται για το ήθος του. Ο σεβασμός - αν μη τι άλλο - προς τους νεκρούς είναι βασικό στοιχείο του πολιτισμού μας. Όσο αισχροί κι αν προσπαθείτε εργολαβικά να γίνετε ορισμένοι, δεν πρόκειται να εισπράξετε απάντηση του ιδίου επιπέδου. Εκφράζω τη συμπάθεια μου.

Ανώνυμος είπε...

"Ανώνυμε, πες μου ένα πρόεδρο που έκαμε εισαγωγή μίνι-ατομικής και την άφησε στον ήλιο, την υγρασία και την αλμύρα, . . . . "

Δηλαδή έπρεπε να είναι εκεί την ώρα που τα αποθήκευαν ο πρόεδρος να τους λέει: Πλοίαρχε βάλε τούτο το κοντέηνερ εδώ, το άλλο βάλε το εκεί, αυτά τα 4 πάρτα από την άλλη πλευρά. Όσα έχουν εκρηκτικά πάρτα από κεί να είναι μακριά από τις γεννήτριες. Αν δεις όμως ότι κάτι δεν πάει καλά θέλω να έρθεις να μου το πεις του ιδίου διότι αν πάς στους άχρηστους τους ανωτέρους σου δεν θα γίνει τίποτε. Το ξέρεις ότι είστε όλοι άχρηστοι αλλά σας πληρώνουμε για το θεαθήναι για να νομίζουν οι Τούρκοι ότι έχουμε στρατό. Και αν δεις τίποτε φωτιά κοντά, αμέσως να εκκενώσεις τη βάση και να μην αφήσεις κανένα να κοντέψει στα 2 Km.

Μετά κάνετε και τους σοβαρούς και τους λυπημένους δήθεν. Άν ο επόμενος πρόεδρος θα είναι έτσι όπως λες, σίγουρα θα βαφτούν κι' εμένα τα κάγκελλα μου διότι ο Χριστόφιας αποκλείεται να έρθει να μου τα βάψει.

Unknown είπε...

Ναι, τον Χριστόφια μην τον βάλεις να σου βάψει τα κάγκελα. Το πιο πιθανόν να σου βάψει τ' αυτοκίνητο και να σου πει πως δεν ήξερε ότι... "γειτνιάζουν".

Προσπαθείς μάταια από την προηγούμενη ανάρτηση να ρίξεις λάσπη με ψεύδη στον αείμνηστο Ιωαννίδη. Σου έχει γίνει έμμονη ιδέα και τα λες ασύστολα, δίχως αιδώ, παρά το ότι γελοιοποιείσαι από τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις. Μπροστά στις μικροκομματικές σας σκοπιμότητες, ούτε νεκρούς σέβεστε, ούτε ζωντανούς. Ευτυχώς όμως που ο κόσμος ξύπνησε και σας αφήνει πλέον στο περιθώριο του δρόμου για τη δικαίωση και τη δημοκρατία.

Πρόσεχε μόνο μην δαγκώσεις καμιά γλώσσα και δηλητηριαστείς.

Ανώνυμος είπε...

Α εσείς σέβεστε τους νεκρούς! Τους χρησιμοποιείτε σαν αντικείμενα και αυτούς και τους συγγενείς τους για να προωθήσετε τις ξεπερασμένες εθνικιστικές σας ιδεοληψίες χωρίς ίχνος ντροπής. Ήδη κάποιοι συγγενείς αντέδρασαν δυναμικά και σας κάλεσαν να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον πόνο τους για το κομματικό συμφέρον.
Ο Νικολάκης φωνάζει διότι όλος ο κόσμος ξέρει ότι ο πρώτος υπαίτιος για τους νεκρούς είναι ο διοικητής πατέρας του και προσπαθεί να διασώσει τη μνήμη του χρησιμοποιώντας τον εθνικιστικό όχλο της αρχιεπισκοπής. Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για πολύ καιρό φίλε. Σας ανέκτηκαν αρκετά οι σοβαροί άνθρωποι που λυπήθηκαν πραγματικά για την τραγωδία και δεν εξέφρασαν τα ολοφάνερα, αλλά εσείς το παρακάνατε. Έχει και η ανοχή τα όρια της.

Unknown είπε...

"Όλος ο κόσμος" σας έδωσε άλλη μια ΒΡΟΝΤΕΡΗ απάντηση απόψε.

Είναι και η μητέρα των διδύμων εθνικίστρια με ξεπερασμένες αντιλήψεις; Την άκουσες που βροντοφώναζε "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ"; Μάντεψε ποιους εννοούσε.

Ανώνυμος είπε...

Εννοεί τούς υπεύθυνους της φύλαξης των πυρομαχικών όπως τον Ιωαννίδη και τους υπόλοιπους που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Που προέβησαν σε λανθασμένες ενέργειες κι έδωσαν λάθος διαταγές και οδηγίες. Αυτούς εμείς ως τώρα δεν τους είπαμε δολοφόνους αν και φέρουν ακέραια την ευθύνη για όλους τους θανάτους. Αλλά μας κατηγορείτε ότι τάχα βρίζουμε ενώ αυτοί που βρίζουνε τους υπευθύνους, και με το δίκιο τους, είναι μπροστά σας κάθε μέρα.
Πάψτε να νομίζετε ότι θα φοβήσετε την αλήθεια να φανεί. Κανείς δεν τα βάζει με την αλήθεια. Όσο πιο πολύ την πολεμάτε, τόσο πιο πολύ θα σας πονέσει.

Unknown είπε...

Κοίτα να δεις που εννοούσε τον Πρόεδρο και τη συμμορία του όμως. Συγγνώμη, το υπουργικό του θέλω να πω

Ανώνυμος είπε...

Ώστε το υπουργικό συμβούλιο για σας είναι συμμορία. Και μετά λέτε ότι σας βρίζουμε. Και μετά λέτε ότι είστε δημοκράτες. Και μετά λέτε ότι είστε πατριώτες. Και μετά λέτε ότι είστε Ευρωπαϊστές.
Αν όμως εμείς πούμε ότι στο στρατό μας υπάρχουν στελέχη που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο μισθός τους, και το αποδείχνουμε και μεις και η ζωή ότι την κρίσιμη ώρα ενεργούν ώς ανειδίκευτοι κομπογιαννίτες, διαμαρτύρεστε ότι τάχα βρίζουμε. Βάφτισε την αλήθεια όπως θέλεις φίλε. Τράβα την από 'κει, τράβα την από δω. Όσο και αν παραμορφωθεί πρόσκαιρα, στο τέλος θα βρεί και πάλι το σχήμα και την αξία της.
Άκου τί είπε σήμερα στην εξεταστική ο πρώην αρχηγός της εθνικής φρουράς. Τον Ιούλιο λέει, δεν μπορούσαμε (οι υπέυθυνοι για τη φύλαξη των πυρομαχικών) να εκτιμήσουμε την επικινδυνότητα της κατάστασης. Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς! Ο αντιστράτηγος με τις 10000 ευρώ μισθό τον μήνα! Τί άλλο θέλεις ρε φίλε για να δεις την αλήθεια; Ήταν ανίκανοι ναι ή όχι;
Κρίμα τα αθώα παιδιά που σκοτώθηκαν.

Unknown είπε...

1. Εγώ ξέρω ότι μόνο οι συμμορίες σκοτώνουν. Ο ΠτΔ στην κατάθεσή του είπε ότι ευθύνονται οι Παπακώστας, Μάρκος Κυπριανού, ενώ δεν τον ενημέρωσαν ότι τα πυρομαχικά... γειτνίαζαν με την ΑΗΚ ο Πασχαλίδης και με κατοικημένες περιοχές ο Συλικιώτης. Μανι-μάνι η μισή κυβέρνηση ευθύνεται.

2. Δεν μίλησα για τον Αρχηγό ή τον Υπαρχηγό και τις ευθύνες που φέρουν. Θα τις καταδείξει η έρευνα. Εγώ μίλησα μόνο για πολιτικές ευθύνες, του ΠτΔ και του υπουργικού του συμβουλίου.

3. Δες τι λέει η κυρία Πόπη να δούμε ποιους μέμφεται για ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ κι αν έχει τίποτε με τον Ιωαννίδη

http://www.youtube.com/watch?v=ntSEZb-osWM

ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ Η ΙΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ρε φίλε, τί μου έδειξες την κυρία Πόπη και το Νικολάκη; Για να μου αποδείξεις τι;
Δηλαδή εσύ δεν κατάλαβες την αναγκαιότητα της ανάμιξης των ψυχολόγων που εκμίσθωσε το κράτος για την υποστήριξη των συγγενών των νεκρών; Μια πρακτική που βεβαίως δεν εφηύραμε εμείς αλλά την υιοθετήσαμε από τα πιο πολιτισμένα έθνη του κόσμου αφού στη στραβομάρα είδαμε και εκτιμήσαμε τα καλά αυτής της πρακτικής;
Αλήθεια καμαρώνεις την κυρία Πόπη και τον Νικολάκη που την είδε αναγεννημένος Γρίβας; Εμπνέεσαι να πούμε δηλαδή; Και μή χειρότερα λαέ μου. Κρίμα το παλληκάρι κρίμα και η κυρία. Αυτός που τους έδιωξε τον ψυχολόγο, πραγματικά τους έσβησε τον αναπνευστήρα. Κι' αυτοί που είναι γύρω τους και τους χειροκροτούν (αυτή η γυναίκα πιο πίσω είναι η κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου ή κάνω λάθος;) είναι η τελική βλάβη που θα τους ρίξει στα φάρμακα και στα άσυλα. Όπως ένας άλλος Νικόλας και μια άλλη κυρία (αυτή που λέω πιο πάνω) βιάστηκαν να απομακρύνουν τους ψυχολόγους τους. Ορίστε τα αποτελέσματα. Βλέπουν παντού εχθρούς και δολοφόνους. Και στον ύπνο τους και στον ξύπνιο τους.
Και μη χειρότερα λαέ μου. Κρίμα.

Unknown είπε...

Σε ανθρώπους όπως εσένα δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Όταν φτάνεις στο σημείο να αφήνεις αιχμές ότι οι άνθρωποι είναι και ψυχολογικά διαταραγμένοι, τι να σου πω; Ας μην τους σκότωνε ο Πρόεδρος τα παιδιά, τους συζύγους και τους πατεράδες, να ήταν μια χαρά.

ΥΓ: Βλέπεις και φαντάσματα τώρα; Νομίζω ήταν κι ο μ.Τάσσος στην εκδήλωση, αλλά δεν φαίνεται στα πλάνα.

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά.
Για καλό και για κακό πάρε και συ ένα κομποσχοίνι κακομοίρη μου που γιατρεύει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν γιατί δε σε βλέπω καλά. Είστε νέοι άνθρωποι κι' είναι κρίμα να καθοδηγείστε σαν άβουλα όντα από πονηρούς και επιτήδειους που το μόνο που επιδιώκουν είναι το χρήμα και η εξουσία σκορπώντας κακία και μίσος για τον απλό συνάνθρωπο.
Περαστικά σου ξανά.

Unknown είπε...

Απολαμβάνει "εξουσία και χρήμα, σκορπώντας κακία και μίσος στον απλό συνάνθρωπο".

Χμμμ, Δημήτρης Χριστόφιας;

Ανώνυμος είπε...

Μην λες αυτό το όνομα. Δε βλέπεις ότι σε αρρωστά και σου προκαλεί αναγούλες; Λέγε άλλο όνομα.
Λέγε Γρίβα που σου φέρνει ευδιαθεσία και σε φτιάχνει. Άντε κακομοίρη να δεις και συ λίγη χαρά μέσα στη μιζέρια σου.

Unknown είπε...

Όχι, όχι, αν πω Γρίβας μπορεί να με κεράσεις γλυκό καρυδάκι.

Να πω Ασλανίδης καλύτερα;

Ανώνυμος είπε...

Μα είπες Γρίβας και δεν το κατάλαβες. Φάε τώρα το γλυκό καρυδάκι σου. Θες κι' άλλο;

Κύταξε μυαλά που ήρθαν να κατηγορήσουν τον πρόεδρο ρε γαμώ το και να . . . σώσουν τον τόπο!

Unknown είπε...

Μα εν που το 1974 το γλυκό σου; Πλάκα έχει να 'ναι απ' το ίδιο βάζο που κερνούσατε τους πραξικοπηματίες και τους χουντικούς.

Anef_Oriwn είπε...

Αλιγάτορα,

Δεν ήταν καθόλου στις προθέσεις μου να παρεμβληθώ στην κόντρα σου με τον Ανώνυμο, αλλά θα υποκύψω στον πειρασμό για να σημειώσω ότι με επιβεβαίωσες πλήρως για τις εμμονές, τα στερεότυπα και τα κολλήματα σου!!!

Unknown είπε...

Ω φίλε Άνευ, καλησπέρα.

Έχεις δίκαιο. Εμμένω στο να μην χρησιμοποιώ το ψέμα, ούτε να βρίζω ανθρώπους, ανεξαρτήτως της ζημιάς που - θεωρώ - ότι προξένησαν στην πατρίδα μου.

ΥΓ: Στερεότυπο: Να ανασύρω την ίδια καραμέλα (ΕΟΚΑ Β΄, πραξικόπημα) κάθε φορά που δεν τολμώ να πω "συγγνώμη λάθος" για σφάλματα ή παραλείψεις μου.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως θα τολμήσω να πω ένα συγγνώμη στον εαυτό μου που ασχολήθηκα μαζί σου. Μείνε στη μιζέρια σου και η τιμωρία σου ας είναι η ίδια με των Νικολάκηδων και των ΚωλοκασιδοκουλιοΧρυσοστόμων.

Unknown είπε...

Τι, θα μου σκοτώσετε κι εμένα τον πατέρα;

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα είδες ότι θωρείς τζιαί συ συνέχεια φόνους τζιαί σκοτωμένους; Ψυχίατρον φίλε τωρά. ΤΩΡΑ.

Unknown είπε...

Μα νόμισα μας εγκατέλειψες; Ή μήπως ήταν μόνο όταν άκουσες για Ασλανίδη και γλυκό καρυδάκι;

Anef_Oriwn είπε...

http://nekatomata.blogspot.com/2011/09/blog-post_14.html

Ανώνυμος είπε...

Βράζε στο ζουμί σου, γράφε-διάβαζε μόνος σου, μέχρι να σε αναλάβει ο ψυχίατρος.

Unknown είπε...

Άνευ Ορίων,

ακόμα δεν έχεις κατορθώσει να ξεχωρίσεις τη διαφορά ανάμεσα σε δυο απλά πράγματα:

Στρατιωτικοί, αξιωματικοί της πυροσβεστικής, υπουργοί, Πρόεδρος ελέγχονται για πειθαρχικές ή/και ποινικές ευθύνες ανάλογα και θα κριθούν από τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ευθύνες για την αποτυχία του συστήματος και τα λάθη/παραλήψεις που οδήγησαν εκεί, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες, αναζητούνται από τους ΠΟΛΙΤΕΣ στα πρόσωπα Προέδρου και υπουργών.


Ο σύνδεσμος που με παραπέμπεις λέει "αποτυχία Εθνικής Φρουράς, άρα αποστρατικοποίηση". Δηλαδή να κλείσουμε και την Πυροσβεστική που επίσης αστόχησε; Να κλείσουμε και το Υπουργείο Εξωτερικών; Να κλείσουμε και το Προεδρικό Μέγαρο; Ω, συγγνώμη, εκεί δεν ήξεραν!

Γενικά, η λογική πονάει κεφάλι - κόβω κεφάλι, δεν με βρίσκει σύμφωνο. Ύστερα, είναι ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας που εξελέγη με σύνθημα τη μείωση της θητείας. Πείστε τον να κατορθώσει αυτό πρώτα (να μην τον αποκαλούμε και Πρόεδρο ψευδών παραστάσεων) και μετά τον πείθετε να κάνει αποστρατικοποίηση. Άλλωστε, θα μας σώσουν τα "αδέρφια" σε περίπτωση πολέμου...

*****

Ανώνυμε τη συμπάθεια μου...

Anef_Oriwn είπε...

Τι σχέση έχει ρε Αλιγάτορα η μείωση της θητείας με την ασχετοσύνη και τη δημοσιοϋπαλληλίκι νοοτροπία και συμπεριφορά των στρατιωτικών;

Unknown είπε...

Εισηγείσαι αποστρατικοποίηση. Και σου απαντώ ότι ούτε καν τη μείωση της θητείας που προεκλογικά υποσχέθηκε δεν έκανε ο ΠτΔ, θα προβεί σε αποστρατικοποίηση;

Δεν μου είπες όμως: Λάθη έγιναν και σε Πυροσβεστική, ΥΠΕΞ, και Προεδρικό. Να τα καταργήσουμε κι αυτά;

Anef_Oriwn είπε...

Αλιγάτορα,

Εξακολουθείς να συγχύζεις τα κουτσιά με τα φασόλια και τα σώβρακα με τις φανέλλες!

Unknown είπε...

Αν κουτσιά = ποινικές ευθύνες και φασόλια = πολιτικές, δεν είμαι εγώ που τα μπερδεύω, εσκεμμένα ή μη.

Σε πείραξε που σου θύμισα τις προεκλογικές, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Προέδρου;

malloc είπε...

Δυστυχώς εκαθυστέρησα να δω το σχόλιο του "Παλάσκα" που αναφέρεται σε κάτι που έγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση. Ό,τι απάντησε ο Αλιγάτορας ισχύει 100%, και τον ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Μάλλον μερικοί χρειάζονται διευκρινήσεις ακόμα και για τα αυτονόητα, και νομίζω πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που ό,τι λένε και γράφουν, αυτό εννοούν (sic).

Παλάσκα, από πού προκύπτει ότι "τους έστειλε ο διοικητής να..."? Διάβασε την ανάκριση του διοικητή πολεμικών πλοίων στην (πρώιν) ναυτική βάση, και τα ξαναλέμε.

Αλιγάτορα, αφού ο άνθρωπος δεν εγνώριζε ότι ΓΕΙΤΝΙΑΖΟΥΝ, τί τον ζορίζουμε? 2 περιπτώσεις υπάρχουν :

1. πράγματι δεν εγνώριζε ότι γειτνιάζουν, άρα είναι μη ενημερωμένος ότι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ναυτική βάση είναι ΔΙΠΛΑ από τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ηλεκτροπαραγωγό σταθμό, άρα απλά είναι ανίκανος για Πρόεδρος. Ρε τους ανώτατους δικαστές που την Ουγκάντα που ήθελε ο Α(υ)ναν να μας φέρει να είχαμε είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρος ότι θα εγνώριζαν τί εγειτνίαζε με τί... Άνθρωπος που ασχολείται με τα ΚΟΙΝΑ επί σχεδόν 40 χρόνια, είναι εκπρόσωπος του λαού ως βουλευτής και Πρόεδρος της Βουλής, και μετέπειτα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. Εν μες το job description του, πώς να το πούμε διαφορετικά? Δεν ήρτε ουρανοκατέβατος τες 10 του Ιούλη που καμιά στέππα της Σιβηρίας...

2. εγνώριζε ότι γειτνιάζουν, άρα είπε ΨΕΜΑΤΑ ενώ ήταν υπό όρκο, άρα είναι όχι μόνο ψεύτης και λαοπλάνος ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ άρα ο Κυπριακός λαός πρέπει να τον πάρει με τις πέτρες επειδή προσπαθεί να τους κοροϊδέψει, αλλά πρέπει να τον βάλουν φυλακή για ψευδορκία.

Διαφωνεί κανένας? Ή θα μου ξαναπείτε για το φάκελο της Κύπρου, την εισβολή, το πραξικόπημα και την ΕΟΚΑ Β'?