19 Σεπ 2011

Τεντώνουν το σκοινί οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι φαίνεται να υλοποιούν τις απειλές τους.  Στις 01:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου, το νορβηγικό "Bergen Surveyor" εντοπίστηκε να πλέει Βορειοδυτικά της Κύπρου.

Στην αποκαλυπτική φωτογραφία, διαγράφεται το ίχνος του ερευνητικού σκάφους (με γαλάζιο χρώμα), μέσα από την ιστοσελίδα www.marinetraffic.com.  Απομένει να δούμε αν τις επόμενες ώρες ή και μέρες, επιχειρήσει να εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα, ή να διεξαγάγει έρευνες στην ελληνική ή/και κυπριακή υφαλοκρηπίδα, αν δεν το έχει ήδη πράξει!  Ταυτόχρονα, αναμένουμε την αντίδραση και τη λήψη μέτρων από πλευράς μας.

19-09-2011, 01:00, Το ερευνητικό "Bergen" βορειοδυτικά της Πάφου

Το μόνο πάντως, που επιβεβαιώνεται μέσα από αυτή την κρίση - οποιαδήποτε εξέλιξη και αν υπάρξει - είναι η ελαφρότητα με την οποία οι κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας αντιμετώπισαν την άμυνα της πατρίδας την τελευταία δεκαετία και πλέον.  Αν η Κύπρος διέθετε αυτή τη στιγμή τις συστοιχίες των S-300, αν η αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" φιλοξενούσε τα ελληνικά μαχητικά κι αν δεν ανατιναζόταν ο ναύσταθμος στο Μαρί, οι Τούρκοι θα επεδείκνυαν την ίδια προκλητική συμπεριφορά;

Δυστυχώς όμως, από το Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Θράκης-Αιγαίου-Κύπρου, φτάσαμε στα εγκαταλελειμμένα φυλάκια της γραμμής αντιπαράταξης, που σαν άλλες προδομένες Θερμοπύλες γίνονται βορά στις ορέξεις των αττίλων.  Ενώ, ούτε την υστάτη, οι αρχηγοί Ελλάδος και Κύπρου δεν ενεργοποιούνται, προκειμένου να εγκλωβίσουν με μια κίνηση "ματ" την τουρκική αεροπορία:  Μεταφέροντας τους πυραύλους από την Κρήτη, στην Κύπρο.  Σε ένα χώρο, απ' όπου θα μπορούν να αναχαιτίζουν τα εχθρικά αεροσκάφη και - αν παραστεί ανάγκη - να τα κλειδώνουν στο "ραντάρ" τους μόλις απογειωθούν!

Το ηθικό του λαού ωστόσο, παρά τις... αφιλότιμες προσπάθειες των ηττοπαθών κυβερνώντων, παραμένει ακμαιότατο!  Όπως έλαχε στους αρχαίους ημών προγόνους, να βάλουν φρένο στον περσικό επεκτατισμό, την ώρα που ορισμένοι των ηγετών τους μηδούσαν, έτσι κι εμείς, ίσως ήρθε η ώρα να αντισταθούμε στο αδηφάγο θηρίο.  Τη σαρκοβόρα, ανθρωποφάγο μηχανή, που ξεκίνησε από τα βάθη της Μογγολίας και ετοιμάζεται να ενταχθεί στην Ευρώπη!  Αν δεν προλάβει πρώτα να συνασπίσει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Ανατολής, εναντίον της!

Ας κοπιάσουν λοιπόν οι Τούρκοι.  Ευκαιρία, ο αντικατοχικός μας αγώνας, να ξεφύγει από τα κείμενα και τις δηλώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: