6 Σεπ 2011

Τι Έκανες Πρόεδρε στο Ζύγι;

Από τις ουκ ολίγες αντιφάσεις στις οποίες περιέπεσε ο Δημήτρης Χριστόφιας κατά την χθεσινή, 5/9, κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για την τραγωδία στο Μαρί, η κατά γενικήν ομολογία... νοστιμότερη, ήταν η επίκληση άγνοιας σχετικά με τη γειτνίαση Ναυστάθμου και ηλεκτροπαραγωγού σταθμού!

Δικαιολογία που δεν αρμόζει στο ανάστημα πολιτικού ανήρ, ο οποίος κατέχει το ύψιστο πολιτειακό αξίωμα και απαιτεί μάλιστα τον σεβασμό των υπολοίπων. Τη στιγμή κατά την οποία ο ίδιος το προσβάλλει βάναυσα, κρυβόμενος πίσω από αστεία επιχειρήματα. Προπάντων, όταν αποδεδειγμένα δεν ευσταθούν!

Δεν πρόκειται να αποκαλέσουμε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα του θυμίσουμε μόνο πως, δυο μήνες πριν το ατύχημα, βρέθηκε στην περιοχή της Ναυτικής Βάσης. Ήταν η 29η Απριλίου συγκεκριμένα, όταν, μαζί με την Επίτροπο της Ε.Ε. Μαρία Δαμανάκη, τελούσε τα εγκαίνια του Αλιευτικού Καταφυγίου Ζυγίου.

Να υποθέσουμε ότι, παρά το... φόρτο εργασίας με το κόψιμο προεκλογικών κορδελών, ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν είχε έγνοια για τους τόνους φονικών πυρομαχικών που κατ' εντολήν του είχαν στοιβαχτεί μόλις μερικά μέτρα παραπέρα; Να θεωρήσουμε τις διαβεβαιώσεις που έδινε στον Μπασάρ Αλ Άσαντ για ασφαλή φύλαξη των εμπορευματοκιβωτίων, κενές περιεχομένου; Ολόκληρο ταξίδι στη Συρία έμπαινε στον κόπο να πραγματοποιήσει, ένα τηλεφώνημα στον αρμόδιο Υπουργό της Άμυνας ήταν δύσκολο; Όχι για οποιοδήποτε άλλο λόγο, αλλά για να αποφύγει να βρεθεί στη θέση του απατημένου συζύγου!

Όταν όμως ο ίδιος ο Πρόεδρος, ομολογεί πως έδωσε οδηγίες από το Σεπτέμβριο του 2010 - αφού βέβαια έλαβε... άδεια(!) από τον πρέσβη του δικτάτορα Αχματινετζάντ - στον κ. Παντελίδη για καταστροφή του φορτίου, αλλά δεν ενημερώθηκε για τα περαιτέρω, τα σχόλια είναι περιττά! Αυτό από μόνο του, αποδεικνύει ότι η όποια επικινδυνότητα του φορτίου, ήταν γνωστή στον κ. Χριστόφια. Έστω κι αν δεν ήξερε ότι Βάση και ηλεκτροπαραγωγός σταθμός έχουν κοινά σύνορα, αμέλησε εγκληματικά να παρακολουθήσει την πορεία ασφαλούς καταστροφής του υλικού, την οποία ο ίδιος ενέκρινε.

Τι διαφορά θα έκανε δηλαδή, αν δεν ήταν η Ναυτική Βάση δίπλα στο σταθμό; Μήπως πενθούμε τις γεννήτριες που κάηκαν ή κλαίμε τα τσιμέντα που έπεσαν; Δεκατρείς άνθρωποι είναι νεκροί εξαιτίας της ανευθυνότητας και - στην καλύτερη περίπτωση - των λαθών και παραλήψεων του Δημήτρη Χριστόφια και των υφισταμένων του. Δώδεκα μαυροφορεμένες οικογένειες, που θα μπορούσαν να ήταν πολύ περισσότερες, αν δεν συνέδραμαν λιγότερο ο παράγοντας τύχη και περισσότερο οι ήρωες Ιωαννίδης και Λάμπρου. Εκείνοι, οι οποίοι μαζί με τα άλλα έντεκα παλληκάρια έμειναν πιστοί στο καθήκον απέναντι στην Πατρίδα, ενώ ο Πρόεδρος παραμένει πιστός και δέσμιος στην καρέκλα...

55 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλαβα γνώση ότι υπάρχει κάποια επικινδυνότητα τον Σεπτέμβριο του 2010 από τον Διευθυντή του Γραφείου μου τον κ. Παντελίδη, όταν συναντήθηκε με δύο στρατιωτικούς. Και γιατί συναντήθηκε. Γιατί έκαναν από πριν διαβήματα, προς τον πρέσβη του Ιράν για να δεχθούν να καταστραφεί το υλικό το οποίο πιθανόν να ήταν επικίνδυνο. Και συναίνεσε βέβαια. Μετά από αυτό έδωσα οδηγίες στον κ. Παντελίδη να συνεχίσει τις προσπάθειες ούτως ώστε να καταστραφεί αυτό το υλικό. Δυστυχώς οι προσπάθειες αυτές δεν μου ανακοινώθηκαν ούτε τα αποτελέσματα ή τα μη αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών.

Anef_Oriwn είπε...

Αλιγάτορα,

Ψεύδεσαι συνειδητά και παραπλανείς εκτός κι αν είσαι [συν τοις άλλοις] και γεωγραφικά αχάπαρος. Τούτο δεν σε εμπόδισε να βγάλεις το μένος σου κατα του Προέδρου με φαιδρές ατάκες και συσχετίζοντας άσχετα πράματα!
Ανεξαρτήτως του αν ο Πρόεδρος όφειλε να ξέρει που είναι η Ναυτική Βάση [χωρίς όμως πολλές λεπτομέρειες – δεν θεωρώ ότι ήταν απαραίτητο], από που κι ως που επειδή ο Πρόεδρος πήγε στο Ζύγι πριν κάποιους μήνες για τα εγκαίνια του Αλιευτικού Καταφυγίου θα ‘πρεπε να είδε ή να ξέρει ότι από την άλλη πλευρά του λόφου [στα δυτικά του Ζυγίου] και σε απόσταση χιλιομέτρων [κι όχι «μερικών μέτρων» όπως κουτοπόνηρα λες για να προκαλέσεις εντυπώσεις], ήταν το χωριό Μαρί, πιο πέραν μετά από άλλο λόφο ο Σταθμός της ΑΗΚ και μετά από άλλο λόφο η Ναυτική Βάση και σε ποιο σημείο ήταν στοιβαγμένα τα containers! Φαίνεται ΔΕΝ ξέρεις ούτε κι ΕΣΥ τη γεωγραφία της περιοχής και τη διάταξη του χώρου! Γι’ αυτό και το κείμενο σου πάσχει! Εν τζιαι περνάς που το Μαρί και τη Ναυτική Βάση για να πάεις στο Ζύγι και ούτε τα containers ήτα σε κοινή θεά!!!

Κι επειδή στο profile σου λες ότι είσαι κι Αμμοχωστιανός να κάμω και μια σύγκριση με κάποια περιοχή της Ελεύθερης Αμμόχωστου. Ένας Λευκωσιάτης που ταξιδεύει συχνά από το highway προς την Αγία Νάπα ή τον Πρωταρά [μπορεί να ξέρει, αν δεν έχει παει] που είναι ο Ποταμός του Λιοπετριού και ότι κάπου πιο πέρα το ιχθυοτροφείο του Κουλέρμου;
Λυπάμαι αλλά παραπλανείς! Βρες κάτι άλλο για να κατηγορήσεις τον Πρόεδρο και να ‘σαι πιο πειστικός!

Unknown είπε...

Αγαπητέ Άνευ Ορίων σε χαιρετώ κ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και κοσμητικά επίθετα.

Ο ΠτΔ δήλωσε ότι δεν είχε υπόψιν του τη γειτνίαση του Ναυστάθμου με τον Η/π Σταθμό. Απλά υπέδειξα - χωρίς να τον αποκαλώ ψεύτη - ότι την περιοχή επεσκέφθη 2 μόλις μήνες πριν την έκρηξη. Και απόρησα, πως και δεν ενδιαφέρτηκε για τα εμπορευματικιβώτια που ήταν ΔΙΠΛΑ του (θυμίζω ότι κατά την έκρηξη, το Ζύγι υπέστη ζημιές). Όταν γι' αυτά είχε προηγηθεί οργιώδες διπλωματικό παρασκήνιο αλλά και επίσκεψη του ιδίου στη Συρία (με τις γνωστές... ευελιξίες). Αν έχω πει κάποιο ψέμα ή ανακρίβεια να μου την υποδείξεις. Αναφέρω κάπου ότι ήταν σε κοινή θέα; Αυτό αποτελεί δικό σου - αυθαίρετο - συμπέρασμα.

Ακόμα όμως και να μην ήξερε για το σταθμό, ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΟΙΑΖΑΝ; Θες να μας το σχολιάσεις αυτό;

Επιθυμείς να μας σχολιάσεις και την επί 10 μήνες έλλειψη βούλησης να παρακολουθήσει την πορεία καταστροφής του φορτίου την οποία ο ίδιος ενέκρινε;

ΥΓ: Σε συγχαίρω για τις γεωγραφικές σου γνώσεις. Μακάρι να σε είχε σύμβουλο ο Πρόεδρος!

Anef_Oriwn είπε...

Αλιγάτορα,
Χαίρε κι ΕΣΥ!

«… τα καλά μου λόγια και κοσμητικά επίθετα» είναι απότοκο του περιεχομένου και του ύφους του κειμένου σου. Δεν έχω χρόνο τώρα να το αναλύσω και να αποδείξω ότι η τοποθέτηση μου πως «Ψεύδεσαι συνειδητά και παραπλανείς εκτός κι αν είσαι [συν τοις άλλοις] και γεωγραφικά αχάπαρος» [βλέπεις έβαλα και εναλλακτική επιλογή!], έχει βάση, θα σε παραπέμψω όμως σ’ ένα σχετικό [επί του θέματος] σχόλιο μου στο Blog μου – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2011/09/752011.html?showComment=1315422441147#c2125038337664835602].
Επίσης θα ‘θελα να συμπληρώσω ότι δεν είναι καλή τακτική να μεταφέρεις [λόγω προκατάληψης και κεκτημένης εμπάθειας] τες συσκευασμένες ειδήσεις που διαβάζεις σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, γιατί στο τέλος η πραγματική αλήθεια μπορεί να είναι διαφορετική. Σε τυχόν τέτοια περίπτωση μένεις εκτεθειμένος και όσα λες καταντούν φαιδρά˙ και το λιγότερο είναι να προκαλέσουν κάποια χαμόγελα! Και επειδή τυγχάνει να συνομιλείς μ’ ένα αυτόπτη μάρτυρα μέρους εκείνων των τραγικών γεγονότων, να ΣΕ ενημερώσω ότι «κατά την έκρηξη, το Ζύγι υπέστη [ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ] ζημιές» [ασχέτως του τι έλεγαν ή έγραφαν τα Μέσα Μαλάκυνσης Εγκέφαλων]!!!
Θα προσπαθήσω να επανέλθω ...

Ανώνυμος είπε...

Δεκατρείς άνθρωποι είναι νεκροί εξαιτίας της ανευθυνότητας του εκείνου που αντί να διατάξει εκκένωση του χώρου, τους είχε να αλαλάζουν ΟΛΕ ΟΛΕ ΑΠΟΕΛ και τους πήρε όλους μαζί να δούν τα αποκαΐδια των πυρομαχικών όπως νόμισε. Η έκρηξη όμως κατά τραγική ειρωνία ως νέμεσις περίμενε στο τέλος δίκαιος τιμωρός. Δεν μπορείς κύριε να περιφρονείς τέτοια ισχύ και να κραυγάζεις όλος χαρά κι' αλαζονία ΟΛΕ ΟΛΕ.
Κρίμα τα παιδιά που χάθηκαν. Τα πήρε στο λαιμό του. Φωνάζει τώρα ο Νικολάκης αλλά όλοι ξέρουμε γιατί.

Unknown είπε...

@Άνευ Ορίων
Μην ανησυχείς, τα κοσμητικά επίθετα δεν με θίγουν, όπως δεν με προσβάλλουν και οι κατηγορίες περί ψεύδους. Φροντίζω να ξέρω καλά τι λέω:

Αναφέρω συγκεκριμένα, ότι ο ΠτΔ, επεσκέφθη την περιοχή του Ναυστάθμου και του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού, παρευρισκόμενος στα εγκαίνια του αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου (το οποίο ακόμα εξ όσων γνωρίζω είναι ανενεργό). Προφανώς, το κόψιμο μιας κορδέλας έχει περισσότερη σημασία, από την επίβλεψη της ασφάλειας του κράτους, στα θεμέλια του οποίου είχε τοποθετηθεί μια βόμβα, μερικά μέτρα παρακάτω.

Τονίζω ξανά λοιπόν τα σημαντικά στοιχεία της ανάρτησης για να γίνουν ξεκάθαρα:

1. Ο Πρόεδρος έδωσε έγκριση για καταστροφή των πυρομαχικών Σεπτέμβριο του 2010. Απρίλιο του 2011 ήταν ΔΙΠΛΑ, αλλά δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει για την πορεία της καταστροφής. Δεν τα θυμήθηκε. Ενώ αποδεδειγμένα, είχε έγνοια των εμπορευματοκιβωτίων κατά τα ταξίδια του στη Συρία.

2. Δηλώνει ότι αν είχε υπόψιν τη γειτνίαση των πυρομαχικών με τον Η/Π σταθμό, θα απέτρεπε την εκεί τοποθέτησή τους. Αυτό κατάλαβε δηλαδή; Ότι η αντίδραση είναι για την καταστροφή του σταθμού; Ότι τουλάχιστον οι συγγενείς που άκουγαν εμβρόντητοι αυτή τη δήλωση, έκλαιγαν το σταθμό και όχι τους ανθρώπους τους; Τρομερή δήλωση από ένα Πρόεδρο μιας ανθρωποκεντρικής κυβέρνησης.

Τώρα, όσον αφορά το τι έχω διαβάσει στα ΜΜΕ και έχω μεταφέρει "συσκευασμένο". Τι απ' όλα αμφισβητείς;
1. Ότι τέλεσε τα εγκαίνια στο Ζύγι;
2. Πως είπε στον Αλ Άσαντ ότι ξόδεψε 200 χιλιάρικα για τα εκρηκτικά του;
3. Τις οδηγίες ασφαλούς καταστροφής των εκρηκτικών, Σεπτέμβρη του 2010;

Unknown είπε...

Ανώνυμε

Αν σωστά κατάλαβα, αναφέρεσαι με αυτό τον χυδαίο τρόπο στον ήρωα Αντρέα Ιωαννίδη; Δεν θα μπω καν στον κόπο να σου απαντήσω ότι δεν είχε δικαίωμα να εκκενώσει τη Βάση (μόνο ο Α/ΓΕΕΦ όπως ελέγχθη στη Βουλή) ούτε πως το επιχείρημα καταρρίπτεται, από την εκεί παραμονή και θυσία του ανδρός.

Ούτε νομίζω να σε ενδιαφέρει ο αριθμός των οικογενειών που τον ευγνωμονούν, καθώς έσωσε τα παιδιά τους, στέλνοντάς στα είτε σε άσκηση, είτε απομακρύνοντάς τα από την περιοχή.

Το ψεύδος σου είναι πρόδηλο, μόνο και μόνο από το ότι ο μακαριστός, καταγόμενος από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, ήταν φίλος και οπαδός της Ανόρθωσης. Λυπάμαι, αλλά τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια.

Anef_Oriwn είπε...

Αλιγάτορα

Μια μόνο μικρή επισήμανση για την ώρα μέχρι να βρω χρόνο για μια πιο ολοκληρωμένη απάντηση στα όσα [μού] γράφεις τόσο εδώ όσο και στο Blog μου. Η παρέμβαση μου αφορά την τοποθέτηση σου ότι ο Διοικητής του Ναυτικού «...έσωσε τα παιδιά τους, στέλνοντάς στα είτε σε άσκηση, είτε απομακρύνοντάς τα από την περιοχή» … Επ’ αυτού θα ‘θελα να ΣΕ παραπέμψω σε συνέντευξη [στον “Πολίτη” της Κυριακής 28 τ’ Αυγούστου] του στρατιώτη που ήταν σκοπό στην πύλη της Βάσης κατά την ώρα της έκρηξης, όπου λέει πως καμιά απομάκρυνσης στρατιωτών ΔΕΝ έγινε!

Ανώνυμος είπε...

"καθώς έσωσε τα παιδιά τους, στέλνοντάς στα είτε σε άσκηση, είτε απομακρύνοντάς τα από την περιοχή."

Μα πιό πάνω μας λες ότι δεν εκκένωσε τη βάση γιατί δεν εδικαιούτο. Τώρα μας λες ότι την εκκένωσε! Συγχίστηκες; Έστω ότι την εκκένωσε αν και δεν εδικαιούτο. Τα δίδυμα κι' ο κελευστής ήταν σσιηλλούθκια; Οι πυροσβέστες;
Φίλε μου, υπάρχουν τα βίντεο με τα ΟΛΕ ΟΛΕ και οι νεκροί. Η αλήθεια είναι αυταπόδεικτη είτε τη δέχεσαι είτε όχι. Και η αλήθεια ναι, δικαιούται να είναι και ωμή και χυδαία γιατί δε λογοδοτεί πουθενά.
Απλά υπάρχει.
Και για τους 13 θανάτους ευθύνεται ο διοικητής που δεν έδωσε τις πρέπουσες διαταγές ασφαλείας. Κανένας άλλος δεν φταίει. Όταν είσαι διοικητής σε μια ναυτική βάση, και δεν έχεις χρόνο για εγκρίσεις από ανώτερους, πρέπει να τα βγάλεις πέρα μόνος σου. Αν δεχόταν αεροπορική επίθεση θα περίμενε έγκριση; Ο διοικητής είναι διοικητής. Με αυτά δεν εννοώ ότι ήθελε τους θανάτους για όνομα του θεού, ούτε ότι ήταν λίγος. Νόμισε ο άνθρωπος ότι τα πυρομαχικά είχαν καεί όλα αφού καίγονταν για δύο ώρες (δες τα βίντεο) και πήγανε κοντά να δούνε τα αποκαΐδια και να τραβήξουν και κάνα πλάνο.
Άστα εκεί ρε αδερφέ μέχρι την επόμενη μέρα, τί βιαστήκατε όλοι να πάτε κοντά με τις κάμερες;
Ή μήπως υπήρχε κι' άλλος λόγος;

Unknown είπε...

Άνεφ, μια μεγάλη μερίδα στρατιωτών ευρισκόταν εκτός Βάσης σε άσκηση, ενώ όσοι είχαν απομείνει στο Ναύσταθμο είχαν λάβει οδηγίες να παν στην άλλη πλευρά και να μπουν κάτω από ειδικά τσιμεντένιο υπόστεγο.

***

Ανώνυμε, μήπως εσύ τελείς υπό σύγχυση και μάλλον πρέπει να ρίξεις μια ματιά στην ερμηνεία της λέξης εκκένωση; Ο μακαριστός Ιωαννίδης απομάκρυνε όσους περισσότερους στρατιώτες και αξιωματικούς μπορούσε προκειμένου να τους ΣΩΣΕΙ τις ζωές. Έμειναν πίσω οι απολύτως απαραίτητοι, περιλαμβανομένου του ιδίου, για να παλέψουν με τις φλόγες και την ανικανότητα του Προέδρου και της κυβέρνησής του.

Αισχρό, είναι να στεκόμαστε πάνω από το πτώμα ενός ήρωα που δεν έχει καλα-καλά κρυώσει και να προσπαθούμε να του μεταθέσουμε τις ευθύνες αυτής της τραγωδίας. Χυδαίο, είναι να μεταχειριζόμαστε ασύστολα ψεύδη για το σκοπό αυτό. Σου έχω ήδη αποδείξει ότι τα όσα είπες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επιμένεις όμως στην προπαγάνδα σου.

Ακόμα κι αν ο ήρωας Ιωαννίδης είχε ευθύνες, αυτό δεν αθωώνει τον Χριστόφια. Σταματήστε όμως να ρίχνετε λάσπη στους νεκρούς, γιατί καμιά δεν έχουν ευθύνη γι' αυτό το έγκλημα.

Ανώνυμος είπε...

"Αισχρό, είναι να στεκόμαστε πάνω από το πτώμα ενός ήρωα".

Αισχρό είναι να χρησιμοποιείς τα πτώματα αδικοχαμένων σε ένα ατύχημα που συνέβει ένεκα κακών χειρισμών των άμεσα υπευθύνων, για να εξυπηρετήσεις πολιτικα σου κολλήματα και εθνικιστικές σου ξεπερασμένες ιδεοληψίες.

"Ο μακαριστός Ιωαννίδης απομάκρυνε όσους περισσότερους στρατιώτες και αξιωματικούς μπορούσε προκειμένου να τους ΣΩΣΕΙ τις ζωές."

Καλό σενάριο αλλα φανταστικό. Αυτόπτες μάρτυρες μαρτυρούν ενόρκως το αντίθετο.

"Έμειναν πίσω οι απολύτως απαραίτητοι, περιλαμβανομένου του ιδίου, για να παλέψουν με τις φλόγες".

Βρε μα είδες τα βίντεο με τις φλόγες; Παλεύεται εκείνη η φωτιά;
Ο ίδιος αν ήθελε να παίζει με τη φωτιά και να κάνει τον ήρωα ας έμενε. Τα δίδυμα και τον κελευστή όμως γιατί τους άφησε; Αυτά θα πείτε στη μητέρα των διδύμων; Ότι ήταν απολύτως απαραίτητοι να μείνουν εκεί και να καούν; Καλά πως αποφάσισε να θυσιάσει δυό αδέρφια μπορείς να μου πεις; Έψαξε μέσα στο βιβλίο της ζωής και δεν τους βρήκε άρα έπρεπε να πεθάνουν;

Φίλε μου πίστευε ότι σε βολεύει. Η πραγματικότητα είναι αυτή που είπα πιο πάνω. Νόμισαν ότι τα πυροτεχνήματα καήκανε και το πάρτυ τελείωσε. Πήγαν κοντά να δουν και να τραβήξουν πλάνα αλλά έγινε η καταραμένη η έκρηξη. Μόνο έτσι εξηγείται η κατάσταση και αν θες μόνο έτσι διασώζεται και το όνομα του διοικητή.
Μαζέψετε το Νικολάκη όσο είναι καιρός γιατί στο τέλος αυτός θα είναι η αιτία να μη διασωθεί το όνομα του πατέρα του. Θα το κάψει ο ίδιος αν δεν το έχει ήδη κάνει.

Anef_Oriwn είπε...

Αλιγάτορα,

Γράφεις τζιαι λαλείς μου:
«... μια μεγάλη μερίδα στρατιωτών ευρισκόταν εκτός Βάσης σε άσκηση, ενώ όσοι είχαν απομείνει στο Ναύσταθμο είχαν λάβει οδηγίες να παν στην άλλη πλευρά και να μπουν κάτω από ειδικά τσιμεντένιο υπόστεγο» --- Και μετά ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!! Μ’ αυτά τα παραμυθάκια για μεγάλα παιδιά από που τ’ ακούτε; Σου πρότεινα [έτσι για χάριν ποικιλίας, αν μη τι άλλο] να ψάξεις και να διαβάσεις τη συνέντευξη [που έδωσε στον “Πολίτη” της Κυριακής 28 τ’ Αυγούστου] ο στρατιώτης που ήταν σκοπό στην πύλη της Βάσης κατά την ώρα τής έκρηξης [από τοις 4-6 το πρωί], αλλά ΕΣΥ παίζεις πελλόν. Και με λαλείς μου [στο Blog μου] ότι [σού] κάμνω τον ψυχολόγο τζιαι υποβάλλω ότι «... έχεις ψυχολογικά προβλήματα που δημιουργούν προκαταλήψεις ή εμμονές ...» Μα καλά γιατί εν δίνεις προσοχή σ’ αυτά που λαλεί ο στρατιώτης: «Ποιος ευκαίρωσεν τη Βάση. Ούλλοι εκοιμούνταν» – link: http://pdf.politis-news.com/pdf/pdf?-A=249031,pdfview.html&-V=pdfarchivefullpaper
Και γιατί προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε τον κόσμο, να τον κάνετε μα μην σκέφτεται, να μην διαλογίζεται, αλλά να δέχεται ότι του σερβίρουν οι επιχειρήσεις συσκευασίας ειδήσεων; Γιατί ο όποιος δικός μου [λόγου χάριν] προβληματισμό για τυχόν ευθύνες των δύο διοικητών, να θεωρείται ως «λάσπη στους νεκρούς»; Βάζετε και περιορισμούς και στη σκέψη πλέον;

Unknown είπε...

Ανώνυμε μα αντιλαμβάνεσαι τι λες; Οι συγγενείς των δεκατριών ηρώων της τραγωδίας έχουν "πολιτικά κολλήματα και εθνικιστικές ξεπερασμένες ιδεοληψίες"(sic); Γι'αυτό ζητούν δικαίωση, καταδίκη των ενόχων και ανάληψη πολιτικών ευθυνών; Στην προσπάθεια να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, έχετε χάσει το μέτρο πλέον. Ούτε ζωντανούς σέβεστε, ούτε πεθαμένους.

Όσο για το Νικόλα τον Ιωαννίδη, αρκετό κακό του έχει προκαλέσει αυτή η πολιτεία. Εν χρειάζεται να τον πιάννει και στο στόμα του ο καθένας, ΑΝΩΝΥΜΑ, με ασύστολα ψεύδη για τον ίδιο και τον μακαρίτη τον πατέρα του.

Η ίδια η μητέρα των διδύμων αποκάλεσε ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ αυτούς που σκότωσαν τα παιδιά της. Και δεν εννοούσε τον Πλοίαρχο. Έχει και η κυρία Πόπη "εθνικιστικές ιδεοληψίες και κολλήματα";

Αφού έχεις στην κατοχή σου τα βίντεο που ισχυρίζεσαι, με τον μ. Ιωαννίδη και του υπόλοιπους ήρωες να φωνάζουν "όλε όλε" πάνω που τα αποκαΐδια, βάρμας το να το δούμε τζαι μεις; Αλλά σου έχω ήδη ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι ψεύδεσαι. Δεν το σχολιάζεις όμως.

Unknown είπε...

Άνεφ Ορίων,

ακόμα θα μου απαντήσεις για τα ψέματα που ισχυρίζεσαι ότι έγραψα. Μετά να σου απαντήσω σε ό,τι θέλεις. Τι αμφισβητείς από την ανάρτηση;

Τις οδηγίες στον Παντελίδη για ασφαλή καταστροφή του φορτίου(αν και τώρα όπως αντιλαμβάνομαι έχει αντιληφθεί την γκάφα και έβγαλε τον κυβ. εκπρόσωπο στο σεριάνι να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα);

Την αμέλεια να παρακολουθήσει την εξέλιξη της διαδικασίας;

Την παρουσία του Προέδρου στο Ζύγι;

Το κόψιμο της κορδέλας;

Την αδυναμία συντονισμού των υπουργών του;

Την αξιολόγηση της αξίας της ανθρώπινης ζωής κάτω από την αξία του σταθμού του Βασιλικού;

Δεν είμαι ούτε πειθαρχικό σώμα της Ε.Φ., ούτε Δικαστήριο. Μπορώ μόνο να κρίνω πολιτικά - ως πολιτικό ον - τους πολιτικούς χειρισμούς και τις κατά τη γνώμη μου πολιτικές ευθύνες.

Εσύ και ο ανώνυμος θέλετε να ανάγετε εαυτούς σε ειδικούς σε θέματα στρατιωτικά και άλλα. Έτσι όμως, πέραν του ότι εκτίθεστε - και σας το απέδειξα - αδυνατείτε και πάλι να προσφέρετε άλλοθι για τις ασήκωτες ευθύνες του Προέδρου.

Ανώνυμος είπε...

Φωνάζετε κάποιοι ότι ο Ιωαννίδης θυσιάστηκε αυτόβουλα και είναι ήρωας δήθεν.
Μα αφού θυσιάστηκε αυτόβουλα πως κατηγορείτε άλλους για δολοφόνους; Μόνος του δε θυσιάστηκε; Μόνος του δεν πήρε την απόφαση; Ε δε γίνεται κύριε κάποιος να θυσιάζεται αυτόβουλα, να τον αναγορεύεις σε ήρωα, κι' από την άλλη να μιξοκλαίς για ευθύνη άλλων.

Ο Αυξεντίου σίγουρα θυσιάστηκε αυτόβουλα. Με βάση τη λογική σας τότε και ο Γρίβας πρέπει να κατηγορηθεί για δολοφόνος του Αυξεντίου. Και ο Μακάριος. Αυτοί δημιούργησαν την ΕΟΚΑ. Αυτοί του είχαν αναθέσει καθήκοντα. Κατηγορήστε τους τότε, δε θα είχα παράπονο.

Δεν ήταν ο Ιωαννίδης που φώναζε ΟΛΕ ΟΛΕ. Άλλος ήταν. Πάντως ήταν μόνιμος στρατιωτικός. Τα ΟΛΕ ΟΛΕ απλά δείχνουν την ελαφρότητα αξιολόγησης της κρίσιμης εκείνης κατάστασης. Μα τί διάολο στρατιωτικοί είναι; Δεν έχουν ιδέα από μπαρούτι;

Anef_Oriwn είπε...

Αλιγάτορα,

1. Αναφορικά με την τοποθέτηση μου στην πρώτη [εδώ] παρέμβαση μου ότι «Ψεύδεσαι συνειδητά και παραπλανείς εκτός κι αν είσαι [συν τοις άλλοις] και γεωγραφικά αχάπαρος», έχω καταλήξει ότι βασικά είσαι «γεωγραφικά αχάπαρος» και παραπλανείς - δεν έχει σημασία αν το κάμνεις συνειδητά ή άθελά σου; Κι επειδή είσαι «γεωγραφικά αχάπαρος», αλλά και προκατειλημμένος, καταλήγεις να λες και ψέματα, όπως ας πούμε ότι «... ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν είχε έγνοια για τους τόνους φονικών πυρομαχικών που κατ’ εντολήν του είχαν στοιβαχτεί μόλις μερικά μέτρα παραπέρα ...» [από το Ζύγι]
a. Πρώτον ψέμα: Τα «φονικά πυρομαχικά ... [ΔΕΝ] ... είχαν στοιβαχτεί ... [στον συγκεκριμένο χώρο μέσα στη Ναυτική Βάση] ... κατ’ εντολήν ...» του Προέδρου!!!

b. Δεύτερον ψέμα: Η Ναυτική Βάση ΔΕΝ βρίσκεται «... μόλις μερικά μέτρα παραπέρα ...» [από το Ζύγι], αλλά κάποια χιλιόμετρα ...

2. Για τη συνέντευξη του στρατιώτη στην οποία σε παρέπεμψα «ακόμα θα μου απαντήσεις»!!!

3. Πού ΜΕ είδες [μέσα από τα γραφόμενα μου] «... να ανάγω Εαυτόν σε ειδικό σε θέματα στρατιωτικά και άλλα» [ποια άλλα;]; Εγώ ασχολήθηκα [στις παρεμβάσεις μου] βασικά με τη γεωγραφία της περιοχής και προβληματίστηκα [ο ιερόσυλος] για τις τυχόν ευθύνες ανώτερων στρατιωτικών για το συμβάν της... Αντίθετα ΕΣΥ ανήγαγες τον Εαυτό σου ειδικό στην παραχώρηση πιστοποιητικών HACCP ηρωισμού, αλλά και σε ελεγκτή της σκέψης μας - να μη κάμνουμε σκέψεις αιρετικές και βέβηλες για τους νεκρούς…

Unknown είπε...

Ανώνυμε η λογική σου πραγματικά είναι πρωτοφανής! Ο Αυξεντίου θυσιάστηκε. Χαίρομαι που συμφωνείς. Οι Εγγλέζοι που περιέλουσαν το κρησφύγετο με βενζίνη και τον κατέκαυσαν, δεν απαλλάσσονται της ενοχής για δολοφονία επειδή είχε την... επιλογή να παραδοθεί.

Επιμένω. Αφού έχεις βίντεο με... πανηγυρισμούς, βάλτο να το δούμε κι εμείς...

**********************

Άνεφ Ορίων,

λυπούμαι που έχασες τον έλεγχο και βρίζεις ή χαρακτηρίζεις. Το αντιπαρέρχομαι. Επεξήγησα επαρκώς τι έγραψα, η γειτονία του Ζυγίου με το Μαρί και το Βασιλικό είναι αυταπόδεικτη, όσο και οι ευθύνες του ΠτΔ που βρέθηκε εκεί για μεταξωτές κορδέλες αντί για το θανατηφόρο φορτίο.

Απαντώ:
1 α. Πρακτικό του ΓΕΕΦ που κατατέθηκε στην επιτροπή υπό τον Πόλυ Πολυβίου, αναφέρει (χειρόγραφα από τον Υπαρχηγό Σάββα Αργυρού) ότι κατόπιν εντολής του Προέδρου τα ε/κ θα αποθηκευτούν στο Μαρί. Ο Πρόεδρος το αμφισβήτησε στην κατάθεσή του. Αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί η αλήθεια. Πάντως, ακόμα κι αν δεν έδωσε την εντολή για το συγκεκριμένο χώρο, σίγουρα ΓΝΩΡΙΖΕ την εκεί φύλαξή τους. Επεσκεύθη την περιοχή αλλά παρέλειψε να ρωτήσει για την κατάστασή τους, όταν ΓΝΩΡΙΖΕ ότι υπάρχουν "κάποιοι κίνδυνοι" σχετιζόμενοι με αυτά.

1 β. Τα χιλιόμετρα έννεν μέτρα δηλαδή; Εν άλλη μονάδα μέτρησης; Σε μια έκρηξη, τα χιλιόμετρα δεν είναι αρκετά να προστατεύσουν από τον κίνδυνο. Ο Πρόεδρος όμως που να το ξέρει αυτό; Αφού δεν φρόντισε να ρωτήσει ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ; Δεν ζήτησε έρευνα επικινδυνότητας ως ένας υπεύθυνος ηγέτης όφειλε.

2. Για τη συνέντευξη να σου απαντήσω μόλις βρω χρόνο να τη διαβάσω. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει. Ελπίζω στο (3) να λαμβάνεις την απάντηση σου σχετικά και με αυτό. Πάντως ότι οι ΟΥΚ έλειπαν σε άσκηση και οι στρατιώτες της μονάδας εκρύφτηκαν πίσω που τσιμεντένιο παράπηγμα είναι 100% βέβαιο. Μου το είπαν 2 άτομα που ήταν εκεί. Ο ένας μάλιστα έχει πρόβλημα στο αυτί από την έκρηξη.

3. Ούτε για αιρετικές, ούτε για βέβηλες πράξεις μίλησα. Δικά σου λόγια. Όταν όμως αναζητείς ευθύνες σε στρατιωτικούς (ζώντες ή νεκρούς) τι είδους ευθύνες ψάχνεις; Πολιτικές; Όχι βέβαια. Πειθαρχικές, ποινικές ή αστικές, κάτι που είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης ή αρμόδιων σωμάτων. Εκτός αν είσαι επαΐων, οπότε πάσο.

Unknown είπε...

Διάβασα και τη συνέντευξη. Ήταν σύντομη τελικά. Το παιδί - θύμα κι αυτό της αμέλειας της κυβέρνησης Χριστόφια - λέει ότι η ώρα 4 που έφυγε από το θάλαμο όλοι κοιμόντουσαν. Χαίρω πολύ! Αφού 4:20 έγινε η πρώτη έκρηξη! Περίμενες να έχουν μαντικές ικανότητες οι στρατιωτικοί; Ευτυχώς που την διάβασα και ανατράπηκε άλλο ένα "επιχείρημα".

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω τωρά να σχηματίσεις μια πιο ρεαλιστική εικόνα. Το πρώτο βίντεο συνεχίζεται αλλά απαγορεύτηκε από τον εισαγγελέα το υπόλοιπο του μέρος γιατί ακούγονται ονόματα και ομάδες. Πήγαινε:

http://www.youtube.com/watch?v=qkVujC7ssQ8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=7eQ0n-W_u20&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=hIeV4wF7Qww&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=pjQompCbjO0&feature=related


http://mihalismihail.blogspot.com/

Anef_Oriwn είπε...

Αλιγάτορα,

1. Χρησιμοποιείς ειρωνείες και χαρακτηρισμούς [γενικώς] και μετά ενοχλείσαι γιατί το κάμνω κι εγώ... Μπορείς όμως να μου πεις ποιες ήταν οι βρισιές που χρησιμοποίησα σε βάρος σου; Το ότι σε είπα «γεωγραφικά αχάπαρο»; Μα τούτο είναι κάτι που το παραδέχτηκες κι ΕΣΥ εμμέσως λέγοντας μου «Σε συγχαίρω για τις γεωγραφικές σου γνώσεις»… Πάντως κι εγώ «επεξήγησα επαρκώς» ότι με το να περνάς από ένα δρόμο δεν είναι αυταπόδεικτο ή/και αυτονόητο ότι γίνεσαι και γνώστης της γεωγραφίας ολόκληρης της περιοχής...

2. Γράφεις ότι «ο Πρόεδρος ... αμφισβήτησε στην κατάθεσή του ... [την τοποθέτηση του Αργυρού] ότι κατόπιν εντολής του Προέδρου τα ε/κ θα αποθηκευτούν στο Μαρί ...» Γιατί όμως δε περιμένεις να ολοκληρωθεί η έρευνα και να , αλλά βιάζεσαι να πεις ότι είναι κατόπιν εντολής του Προέδρου; Αλλά και ο Πρόεδρος να ‘δωσε εντολή τελικά, είπεν τους να τα στοιβάσουν τζιαμέ τζιαι να μεν παίρνουν μέτρα φύλαξης και συντήρησης τους; Κι εδώ έγκειται και ο προβληματισμός μου για τες ευθύνες γενικώς της στρατιωτικής ηγεσίας, Αλλά εκεί σωστά μεν αλλά επιλεκτικά δε, θεωρείς ότι τυχόν «πειθαρχικές, ποινικές ή αστικές...» ευθύνες, «… είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης ή αρμόδιων σωμάτων». Ενώ τον Πρόεδρο τρέξατε να τον καταδικάστε! Προφανώς δεν τον χωνέψατε ποτέ και ευκαιρία ζητούσατε!

3. Εξυπνάδες του στυλ «Τα χιλιόμετρα έννεν μέτρα δηλαδή; Εν άλλη μονάδα μέτρησης;», δεν χρήζουν σχολιασμού. Όμως διερωτούμαι [έχω το δικαίωμα;] οι στρατιωτικοί είχαν τελικά ιδέα για την επικινδυνότητα του υλικού;

4. Καταφανώς παίζεις πελλόν Αλιγάτορα αναφορικά με τη συνέντευξη του στρατιώτη. Ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρος για το ζήτημα της εκκένωσης – δεν έγινε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ προς αυτήν την κατεύθυνση. Και δεν μιλάμε για τους ΟΥΚ [ο στρατιώτης λαλεί ότι ήταν στο round about βάσης κι όχι σε άσκησης – αλλά και σε προγραμματισμένη άσκηση, έλειπαν τυχαίως ], αλλά για τους ναύτες της μονάδας. Οξά λαλείς να ήταν “σκαστοί” και δεν ήταν μέσα; Κυριακή βράδυ ήταν! «... πίσω που τσιμεντένιο παράπηγμα ...», μπορεί να κρύφτηκαν μετά την έκρηξη. Δεν ήξερα τι θα ακολουθούσε… Οι ναύτες ήταν μέσα στον θάλαμο και κοιμούνταν όταν έγινε η έκρηξη και σίγουρα έφυγαν απ’ εκεί καθώς ο θάλαμος τους είχε υποστεί ζημιές. Τον έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια!!!

5. Όταν θεωρείς ότι αποτελεί «λάσπη στους νεκρούς» ο όποιος προβληματισμός για τυχόν ευθύνες τους, τότε τέτοιες σκέψεις δεν είναι αιρετικές και βέβηλες;

Ανώνυμος είπε...

Έκοψες ένα κομματάκι από το σκεπτικό και απάντησες όπως ήθελες.
αυτό σου διέφυγε; Ξαναδες το:

"Μα αφού θυσιάστηκε αυτόβουλα πως κατηγορείτε άλλους για δολοφόνους; Μόνος του δε θυσιάστηκε; Μόνος του δεν πήρε την απόφαση; Ε δε γίνεται κύριε κάποιος να θυσιάζεται αυτόβουλα, να τον αναγορεύεις σε ήρωα, κι' από την άλλη να μιξοκλαίς για ευθύνη άλλων."

Unknown είπε...

Ανώνυμε ευτυχώς που έβαλες τα βίντεο!

Μπορείς να μου πεις σε ποιο απ' όλα αποδεικνύεται ότι ο μακαριστός Πλοίαρχος δήθεν πήρε τους ναύτες να δουν τα αποκαΐδια; Σε ποιό φωνάζουν Αποέλ Ολέ; Τουλάχιστον απολογήσου στη συνείδησή σου γι' αυτά τα ψεύδη.

Το μόνο που βλέπω είναι ανθρώπους που βρίσκονται ΜΑΚΡΥΑ από τον χώρο της έκρηξης, σε προστατευμένη περιοχή (ποιός τους έστειλε άραγε;) μη έχοντας επίγνωση της τραγωδίας να αστειεύονται. Ούτε καν βλέπω τον Πλοίαρχο, πόσο μάλλον τα άλλα κατασκευάσματα και μυθεύματα που μας αράδιασες...

Unknown είπε...

Επαναλαμβάνω ανώνυμε: Ο Αυξεντίου δεν θυσιάστηκε αυτόβουλα; Να μην κατηγορώ τους εγγλέζους που τον σκότωσαν;

Να το θέσω αλλιώς: Αν κάποιος βάλει φωτιά σ' ένα σπίτι κι εσύ μπεις μέσα να σώσεις ένα μωρό που καίγεται. Μη κακό καείς. Δεν θα έχεις αυτόβουλα θυσιαστεί; Αυτός που έβαλε τη φωτιά δεν είναι ΦΟΝΙΑΣ;

Unknown είπε...

Άνεφ Ορίων,

να μου επιτρέψεις να σου πω ότι ούτε βρίζω, ούτε χαρακτηρίζω συνομιλητές μου. Πάντως, μην ανησυχείς, δεν ενοχλούμαι όταν το κάμνεις εσύ. Ελεύθερα...

Στο ξαναλέω. Τον ΠτΔ ΔΕΝ τον δίκασα και δεν τον καταδίκασα ποινικά ή αστικά (όπως κάμνουν άλλοι με τους πεσόντες). Τον ΚΡΙΝΩ πολιτικά. Του αποδίδω πολιτικές ευθύνες. Από πότε πρέπει να περιμένει ο ΠΟΛΙΤΗΣ έρευνα, για να ΚΡΙΝΕΙ τον πολιτικό; Αυτό είναι πρωτοφανές!

Ο κ.Χριστόφιας είναι πολύ συμπαθής σαν προσωπικότητα σε διαβεβαιώ, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν απέδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να διοικεί κράτος.

Σχετικά με τη συνέντευξη: Εν αντιλαμβάνεσαι ότι εν αστείο το επιχείρημα πως την ώρα της έκρηξης κοιμόντουσαν οι στρατιώτες; Λες με τόσες εκρήξεις που προηγήθηκαν, φασαρία, πυροσβεστικά, αναστάτωση για δυο ώρες περίπου κ.ο.κ., να μην ξύπνησαν; Για όνομα του Θεού! Ύστερα, 5:30 εν το εγερτήριο. Η έκρηξη έγινε μετά τις 6. Άρα καταρρίπτεται και τούτο!


Τέλος, λάσπη στους νεκρούς ήταν τα σχόλια για "αποέλ ολέ" την ώρα των εκρήξεων από τον Ιωαννίδη. Ευτυχώς που έβαλε τα βίντεο ο ανώνυμος κι εδιέψευσε τον εαυτό του. Με έβγαλε απ' τον κόπο...

Anef_Oriwn είπε...

Αλιγάτορα,

Άλλο το να κρίνεις πολιτικά όταν έχεις όλα τα δεδομένα μπροστά σου [και πάλι χρειάζονται για να δεις αν τελικά ο μηχανισμός του κράτους λειτούργησε κι αν όχι γιατί δεν λειτούργησε] κι άλλο να καταβροχθίζεις ότι σου σερβίρει η τηλεόραση για τους δικούς της λόγους ή να δέχεσαι κάτι ως σωστό από κεκτημένη συνήθεια...

Unknown είπε...

Έτσι κάνουμε εμείς οι αλιγάτορες... καταβροχθίζουμε! Δεν έχουμε μήτε σκέψη, ούτε κρίση.

Ανώνυμος είπε...

"Μα αφού θυσιάστηκε αυτόβουλα πως κατηγορείτε άλλους για δολοφόνους; Μόνος του δε θυσιάστηκε; Μόνος του δεν πήρε την απόφαση; Ε δε γίνεται κύριε κάποιος να θυσιάζεται αυτόβουλα, να τον αναγορεύεις σε ήρωα, κι' από την άλλη να μιξοκλαίς για ευθύνη άλλων."

Αν δεν απαντήσεις σ' αυτό, δε θα σου απαντήσω κι' εγώ σε τίποτε.

Unknown είπε...

Να τα βάψω μαύρα;

Ανώνυμος είπε...

Α χέστηκες μπροστά στη λογική.

Unknown είπε...

Μα ποιά λογική; Που σου ΑΠΗΝΤΗΣΑ δυο φορές (παράδειγμα Αυξεντίου και φωτιάς) αλλά βρίσκεις προφάσεις εν αμαρτίαις;

Ανώνυμος είπε...

Ψάχνω ακόμα ένα βίντεο και θα σου κάνω μια περίληψη των γεγονότων. Αλλά σου είπα: Το πρώτο βίντεο είναι ημιτελές μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα γιατί ακούγονταν ονόματα και ομάδες. Εγώ το είδα σε ακρόαση και δεν γινόταν να το φυλάξω. Αλλού σου είπα ότι δεν είναι ο διοικητής που φώναζε ΟΛΕ. Δε διαβάζεις καλά, δεν καταλαβαίνεις καλά, διότι βιάζεσαι να υποστηρίξεις αυτό που σε βολεύει. Τέρμα οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις. Θα σου βάλω τα γεγονότα με τα δικά μου συμπεράσματα.

Unknown είπε...

Ανώνυμε!

Στην αρχή είπες μας ότι ο διοικητής τους είχε να φωνάζουν ΟΛΕ ΟΛΕ και Αποέλ.
Σε διέψευσα αφού ο άνθρωπος δεν είναι με το Αποέλ αλλά την Ανόρθωση και αναγκάστηκες να ανασκευάσεις.

Είπες ότι τους πήρε κοντά να δουν τα αποκαΐδια και τους τιμώρησε(!!!) η έκρηξη.
Σε διέψευσαν τα ίδια τα βίντεο που έβαλες, τα οποία επίσης διαψεύδουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς ότι οι φαντάροι και τα στελέχη δεν απομακρύνθηκαν.

Ισχυρίστηκες ότι πήραν να πάρουν πλάνα με κάμερες.
Το πήρες μόνος σου πίσω, πριν σε διαψεύσω.

Διατείνεσαι ότι η φωτιά προήλθε από εμπρησμό (και δεν καταδικάζεις!!!).
Μα ακόμα κι εμπρησμός να ήταν, οι ευθύνες βαραίνουν αυτόν/αυτούς που απεφάσισαν να τοποθετήσουν ένα τόσο επικίνδυνο φορτίο πλησίον του μεγαλύτερου Η/Π σταθμού της χώρας, κοντά σε κατοικημένες περιοχές, στο ύπαιθρο, εκτεθειμένο σε ήλιο, υγρασία, βροχή! Ένας εξ αυτών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με βάση το πρακτικό του ΓΕΕΦ. Αν αποδειχθεί το πρακτικό χαλκευμένο (ο Πρόεδρος δεν έχει καταγγείλει κάτι τέτοιο), να το συζητήσουμε.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, έχεις εξαπολύσει ένα οχετό ψευδών ισχυρισμών και κατηγοριών εναντίων του μ. Αντρέα Ιωσαννίδη, οι οποίοι καταρρίπτονται ο ένας μετά τον άλλο. Λίγος σεβασμός προς τους νεκρούς δεν θα έβλαπτε. Πες τη γνώμη σου αλλά μην χρησιμοποιείς ψέματα για να τη στηρίξεις.

Κλείνω με την τελευταία φράση σου: ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Καληνύχτα Σεβάχ.

malloc είπε...

"Τί έκανες Πρόεδρε στο Ζύγι;"
"Καλά γιε μου, εσύ;"

Εγώ μια μικρή ερώτηση έχω προς τον ανώνυμο και τον (κυριολεκτικά) άνευ ορίων : για να γράφετε όσα αχαρακτήριστα (κατά την προσωπική μου άποψη) είδα εδώ πληρώνεστε με χρήμα ή σε είδος[*]; Από το Ανώτατο Σοβιέτ ή την Κεντρική Επιτροπή; Σε ευρώ ή σε...ρούβλια;

Όσο και να παλεύετε, το απατηλό όνειρο της "δίκαιης κοινωνίας" και της "κομμουνιστικής" διακυβέρνησης του πρώτου "αριστερού" προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας (δώστε προσοχή στα εισαγωγικά, έχουν το νόημα τους) ετέλειωσε. Όσο πιο σύντομα ξυπνήσετε τόσο το καλύτερο θα είναι για εσάς.

Μπάη δε γουέη, ξέρετε ότι οι δίδυμοι ήρωες κελευστές της (πρώιν) Ναυτικής Βάσης (και νυν λούκκου) είχαν τη φωτογραφία του ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ τους πάνω από τα κρεβάτια τους? Είναι τυχαία που η κ. Πόπη λέει όσα λέει και με τον τρόπο που τα λέει?

[*]είδος = διορισμός σε κάποιο ημικρατικό οργανισμό, στην κυβέρνηση, ή επιβράβευση για τις καλές σας υπηρεσίες όπως με τον κ. Λεωνίδα Παντελίδη που η "απόσπασή" του στο Προεδρικό μεΓΑΡΟ (σόρρυ για τα κεφαλαία, εκόλλησε το πληκτρολόγιο) ανανεώθηκε για ένα ακόμα μήνα μετά την έκρηξη

Ανώνυμος είπε...

"Μπάη δε γουέη, ξέρετε ότι οι δίδυμοι ήρωες κελευστές της (πρώιν) Ναυτικής Βάσης (και νυν λούκκου) είχαν τη φωτογραφία του ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ τους πάνω από τα κρεβάτια τους?"

Του Ιωαννίδη;

Ανώνυμος είπε...

Ρε πουπάνω ανώνυμε στο νέο λεξικόν του Παμπη-Νιότη άλλαξε η φωτογραφία δίπλα που τη λέξη ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Εφυαν το διχτάτορα Ιωαννίδη που είχαν παλια τζαι εβάλαν

http://1.bp.blogspot.com/_ow_UBIMXjCU/SzsVuApjeaI/AAAAAAAAByE/NFHd3lTlThw/s400/xristofias-christofias(2).jpg

malloc είπε...

Ανώνυμε αρέσκει μου που μόνο τούτο βρήκες να σχολιάσεις από όσα έγραψα. Εάν λαλούν το μάστρο σου "Ιωαννίδη", τότε εν του Ιωαννίδη που είχαν φωτογραφίες. Ξέρεις, εν ένας στρουμπουλός κυριούλης κοντά στα 65, Δικωμίτης, γιος της Αννούς, "αριστερός" (μόνο στο ράφτη), οδοστροτήρας, προσφοροδότης κ.λπ. Νομίζω έπιασες το νόημα, αν και έχω την εντύπωση πως δεν είναι Ιωαννίδη που τον ονομάζουν, αλλά κάτι σε "όφια". Τουρκόφια, Καταστρόφια..Α, περίμενε. Χριστόφια!

Υ.Γ. Πε στα κοπέλλια της επαγρύπνησης να μεν κάμουν τον κόπο να πεταχτούν που σπίτι το πρωί, εννα λείπω!

Ανώνυμος είπε...

Διακαιούστε να κάμνετε παναϋρούθκια. Η αλήθκεια εν αλήθκεια, ούλοι ξέρουν την.
Ο διοικητής Ιωαννίδης φέρει ακέραιαν την ευθύνη και για την έκρηξη και όλους τους νεκρούς.
Αν ζούσε θα πλήρωνε με φυλάκιση σίγουρα. Τζι' ο Νικολάκης αν κλαίει ας κλάνει.

Unknown είπε...

Χωρίς αιδώ, κατηγορείς το Διοικητή και βρίζεις το γιο του. Καθόλου παράξενο, αφού γελοιοποιήθηκαν τα "επιχειρήματά" σου, κάνεις αυτό που ξέρεις καλύτερα...

Αλήθεια, αφού είστε τόσο βέβαιοι για τις ευθύνες του μακαριστού Ιωαννίδη, γιατί δεν βγαίνετε και επώνυμα να τα πείτε στην Χαραυγή, τη Γνώμη και όπου αλλού αρθρογραφείτε; Πώς και δεν τα δηλώνει ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, για ν' απαλλάξει και τον ΠτΔ από τις κατηγορίες;

Γιατί δεν τα ανέφερε και ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας στην Επιτροπή, παρά μόνο "έδωσε" του υπουργούς και υφισταμένους του και έφταιξε το... σύστημα(!);

Δεν είχε το θάρρος της γνώμης του;

malloc είπε...

Όχι, φίλε Αλιγάτορα. Απλά δεν ήξερε ότι "γειτνιάζουν" ο άθρωπος!

Ανώνυμος είπε...

"Αλήθεια, αφού είστε τόσο βέβαιοι για τις ευθύνες του μακαριστού Ιωαννίδη, γιατί δεν βγαίνετε και επώνυμα να τα πείτε στην Χαραυγή, τη Γνώμη και όπου αλλού αρθρογραφείτε; Πώς και δεν τα δηλώνει ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, για ν' απαλλάξει και τον ΠτΔ από τις κατηγορίες;"

Τις ευθύνες θα τις αποδώσει η εξεταστική επιτροπη και η ποινική έρευνα του γενικού εισαγγελέα.

Αλλά και η κοινή λογική λέει ότι
οι τυχόν ευθύνες άλλων από μακριά δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν με τις ευθύνες του διοικητή της βάσης που κόντεψε να την βουλιάξει στη θάλασσα.

Τα επιχειρήματα μου που δήθεν κατάρριψες είναι εκεί γραμμένα και όποιος θέλει μπορεί να τα θέσει υπό την βάσανο της λογικής. Εσύ απαιτείς να επικοινωνήσω με τον Ιωαννίδη στον υπερπέραν και να τον βάλω να σου παραδεκτεί τις ευθύνες για τους νεκρούς. Η βάση που διοικούσε ανατινάκτηκε από πυρομαχικά που είχε την ευθύνη για τη φύλαξη τους. Για τη δουλειά του διοικητή πρέπει να είχε ένα μισθό από την πλάτη του μη προνομιούχου Κυπραίου κοντά στις 5000 ευρώ τον μήνα συν τις διάφορες προμήθειες. Κάτι ξέρει κι' ο Νικολάκης όταν φωνάζει μας κατέστρεψες δολοφόνε. Τόσοι φτωχοί νέοι χάνουν τον πατέρα τους και δεν καταστρέφονται. Τόσα ανήλικα ορφανά. Αυτός καταστράφηκε; Αλλά τα μισθά και οι προμήθειες ξέρεις . . . . . είναι ή μάλλον ήταν πολλά τα λεφτά Άρη.

Unknown είπε...

Η τακτική σου, με προκλητικά ψεύδη και ανυπόστατες κατηγορίες, να εκμαιεύσεις από μένα είτε ύβρεις, είτε χαρακτηρισμούς, είναι άγονη. Μην το κουράζεις...

Όχι μόνο σου κατέρριψα τα επιχειρήματα όπως:

- "Ο μ. Ιωαννίδης φώναζε Αποέλ ολέ πάνω από τα εμπορευματοκιβώτια" -> Ο άνθρωπος είναι με την Ανόρθωση

- "Ο μ. Ιωαννίδης τους πήρε κοντά να πάρουν πλάνα" -> τα πλάνα που μας έδειξες είναι πίσω από κάποιο βουνό!

- "Οι στρατιώτες/στρατιωτικοί παρέμειναν κοντά στη φωτιά" -> τους είδαμε να είναι απόλυτα ασφαλείς σε μεγάλη απόσταση

Καθώς και άλλα που όποιος έχει όρεξη μπορεί να διαβάσει...


Τώρα που σε προκαλώ να τα πεις επώνυμα, το γυρίζεις στα δικαστήρια και τις εξεταστικές επιτροπές. Κάτι που σου λέω από την αρχή. Τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ευθύνες του ΠτΔ που μπορείς να της αποδώσεις ως πολίτης και δεν χρειάζονται επιτροπές για να το κάμεις, δεν έχεις την τόλμη. Μέχρι τις ΑΝΩΝΥΜΕΣ κατηγορίες/ύβρεις σε παίρνει...


Αυτό που ανατινάχτηκε, δεν ήταν απλά η Βάση. Ήταν 13 ζωές, ο Η/Π σταθμός, τα θεμέλια της κυπριακής οικονομίας, το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, η περηφάνια και αξιοπρέπεια του λαού.

Αυτά εννοεί ο Νικόλας όταν λέει στον ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ.

Γιατί, εν αντιθέσει με αυτούς που μένουν γαντζωμένοι, επί πτωμάτων, στις θεσούλες τους, κι αυτούς που τους κρατούν με νύχια και με δόντια εκεί για να μην απολέσουν τα υπερπρονόμια της κομματοκρατίας/ακελοκρατίας, άνθρωποι όπως το Νικόλα βάζουν πρώτα και πάνω απ' όλα το καλό της πατρίδας.

Και μόνο από ένα τέτοιο λεβέντη πατέρα μπορούσε να προκύψει τέτοιος γιος. Γι' αυτός τους φθονείτε, τους ζηλεύετε, τους κατηγορείτε νυχθημερόν, τους λοιδορείτε και τους βρίζετε χυδαία και ξεδιάντροπα.

Ανώνυμος είπε...

- "Ο μ. Ιωαννίδης φώναζε Αποέλ ολέ πάνω από τα εμπορευματοκιβώτια"

Αυτά είναι δικά σου, που άλλα βλέπεις κι' άλλα διαβάζεις. Εγω δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο.

Unknown είπε...

Δέχεσαι τα υπόλοιπα; Πάλε καλά!
Πάμε και σε τούτο. ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ αυτά που έβαλες στο πρωτο-πρώτο σου μήνυμα:

Ανώνυμος είπε:
Δεκατρείς άνθρωποι είναι νεκροί εξαιτίας της ανευθυνότητας του εκείνου που αντί να διατάξει εκκένωση του χώρου, τους είχε να αλαλάζουν ΟΛΕ ΟΛΕ ΑΠΟΕΛ και τους πήρε όλους μαζί να δούν τα αποκαΐδια των πυρομαχικών όπως νόμισε.(...)

Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτε...

Ανώνυμος είπε...

- "Ο μ. Ιωαννίδης φώναζε Αποέλ ολέ πάνω από τα εμπορευματοκιβώτια"

Πε μου περιπαίζεις τον εαυτό σου; Θωρείς έτσι πράμαν μεσ' το κείμενο μου;

Ανώνυμος είπε...

Πππαααα. Εξιππάστηκες;
Άτε ζήτα συγγνώμην τζιαί πε ότι δεν θα το ξανακάμεις χε χε χε!
Εγώ δεν κρατώ κακία.

Unknown είπε...

Ανώνυμε μου, μεν χάνεις την ψυχραιμία σου, ήρεμα. Δεν αναφέρεις ότι "τους είχε να αλαλάζουν ΟΛΕ ΟΛΕ ΑΠΟΕΛ";

Δεν εννοείς το μακαριστό Ιωαννίδη;

Αν εννοείς κάποιον άλλο, συγγνώμη, παρεξήγησα!

Ανώνυμος είπε...

Δεκτόν.
Ο κάθε άνθρωπος δικαιούται να λαθέψει στη μεταφορά της σκέψης του σε γραπτό λόγο. Άλλωστε δεν έχουμε όλοι ιδιαίτερα προσόντα λογοτέχνη.

Μέσα στα κείμενα μου φίλε μου επροσπάθησα να βάλω λογικούς τζιαί ρεαλιστικούς συνειρμούς που εκπηγάζουν από τα βίντεο. Δηλαδή: Εδώ βλέπουμε έτσι άρα μπορούμε να υποθέσουμε αυτό και να αποκλείσουμε εκείνο.
Είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι ο διοικητής δεν ανέμενε έκρηξη; Αφού ήθελε να κληθούν και τα ελικόπτερα! Ένας που αναμένει έκρηξη καλεί τα ελικόπτερα; Εγώ λέω όχι γιατί δεν ήταν πλαβός. Δεν μπορεί να ήταν παλαβός όντας πλοίαχος. Αλάζονας όμως ίσως να ήταν. Άν κάποιος άλλος πεί ότι ο δοικητής ανέμενε ή φοβόταν έκρηξη αλλά παρά ταύτα ήθελε και τα ελικόπτερα τότε . . . . . . . προσβάλλει το διοικητή.
Σου είπα ότι το όνομα του διοικητή διασώζεται μόνο αν υποθέσουμε ότι νόμισε ότι τα πυρομαχικά κάηκαν και τέλιωσαν γι' αυτό και πήγε κοντά, γι' αυτό και άφησε και τους άλλους να πάνε κοντά. Ότιδήποτε άλλο και αν υποστηριχτει, προβάλλει τον διοικητή χειρότερα απ' ότι τον προσβάλλει τώρα ο γιός του. Διότι ο γιός του τώρα αντί να δείξει ανδρεία και αρετή, μιξοκλαίει και βρίζει τους πάντες σαν την πουτάναν της γειτονάς, με συγχωρείς. Και έπρεπε να ξέρει ότι αν κερνάς χολή, θα σε κεράσουν και χολή.

Unknown είπε...

Λυπάμαι αλλά τα λόγια σου είναι ΑΙΣΧΡΑ.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ, επαναλαμβάνω, ΟΥΔΕΠΟΤΕ, ο λεβεντογιός του Ιωαννίδη έκλαψε δημόσια για να τον λυπηθεί οποιοσδήποτε. Ούτε καν όταν παρέδιδε τον ήρωα πατέρα του στην γη για την οποία θυσιάστηκε. Δεν έκλαψε κανένας από αυτή την οικογένεια, όπως κλαίει κάποιος άλλος, δημόσια, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί (ποτέ όμως για τα θύματα της 11ης του Ιούλη!). Άρα οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις σου, ας παν αλλού. Κάμετε καλά.

Τα συμπεράσματα σου είναι αυθαίρετα και κουράστηκα πραγματικά να σε διαψεύδω. Αφού ούτε το θάρρος να αναγνωρίζεις αυτά που ο ίδιος γράφεις, δεν έχεις. Το "συγγνώμη αν εννοείς κάποιον άλλο" ήταν προφανώς σαρκαστικό, αλλά μέσα στο μένος σου εναντίον του μακαριστού Ιωαννίδη και της οικογένειάς του, δεν το αντιλήφθηκες.

Λυπούμαι για άλλη μια φορά για το επίπεδο και το περιεχόμενο του λόγου σου, για τις βρισιές σε νεκρούς και ζωντανούς και σε παραδίδω σε κανένα άλλο από τη συνείδηση σου.

Είμαι βέβαιος, ότι ούτε καν αυτή δεν έχει πείσει με τα ψεύδη σου!

Ανώνυμος είπε...

"αλλά μέσα στο μένος σου εναντίον του μακαριστού Ιωαννίδη και της οικογένειάς του, δεν το αντιλήφθηκες."

Ούτε τους γνωρίζω, ούτε έχω μένος εναντίον κανενός. Γνώμονας μου είναι μόνο η αλήθεια και η δικαιοσύνη.

"Λυπούμαι για άλλη μια φορά για το επίπεδο και το περιεχόμενο του λόγου σου"

Άστα αυτά. Μπορεί να σε στεναχώρεσα αλλά δεν φταίω εγώ αν η αλήθεια είναι τέτοια. Του παρέδωσαν τα πυρομαχικά να τα φυλάει. Ώφειλε να τα φυλάξει με προσοχή. Δηλαδή αν δεν κατάφερε να φέρει το καθήκον τους εις πέρας, σκοτώθηκαν και 13 άνθρωποι γι' αυτό, πρέπει να του πούμε και μπράβο; Ώσπου ο Νικολάκης συμπεριφέρεται υβριστικά θα του τονίζουμε την ευθύνη του πατέρα του που είναι ολοφάνερη από τα γεγονότα. Βεβαίως πρέπει να δείχνουμε σεβασμό προς τους νεκρούς. Αλλά μη ζητάς και τα ρέστα κύριε.

Unknown είπε...

Είμαι βέβαιος ότι δεν τους γνωρίζεις. Αν τους γνώριζες, θα έκλεινες με δέος το γόνυ μπροστά σε αυτή την οικογένεια, που επιδεικνύει ατσαλένια υπομονή στις ύβρεις και τα ψεύδη τα οποία εκτοξεύονται καθημερινά, ανώνυμα, εναντίον τους.

Δεν φτάνει που αυτή η πολιτεία δολοφόνησε τον επικεφαλής της οικογένειας, δεν αρκεί που μέχρι και να συλλάβει το ένα της μέλος αποπειράθηκε, ανέχεται και τον κάθε ένα, εργολαβικά, να βρίζει και να λασπολογεί ανερυθρίαστα, δίχως συστολή.

Ο μόνος λόγος που στεναχωριέμαι - πέραν από τα δεινά που συσσωρεύτηκαν για την πατρίδα μου - είναι που σε αυτή την κοινωνία, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι θέτουν πολιτικές καριέρες και κομματικά συμφέροντα πέραν και πάνω από την ίδια την ανθρώπινη ζωή...

Ανώνυμος είπε...

"Αν τους γνώριζες, θα έκλεινες με δέος το γόνυ μπροστά σε αυτή την οικογένεια, που επιδεικνύει ατσαλένια υπομονή στις ύβρεις και τα ψεύδη τα οποία εκτοξεύονται καθημερινά, ανώνυμα, εναντίον τους."

Τί υπομονή ρε φίλε δηλαδή; Που βρίζουν τον πρόεδρο για δολοφόνο, την ώρα που αυτός δίνει και το τελευταίο κύτταρο του για να απαλλάξει την πατρίδα μας από την Τουρκική κατοχή; Και αλαλάζουν σαν λυσσασμένα σκυλιά "Θάνατος στον Χριστόφια" απλώς και μόνο για να αποσείσουν την ευθύνη για την τραγωδία από τον άνθρωπο τους, και να την φορτώσουν στον Χριστόφια;
Ποιός δείχνει υπομονή αλήθεια;

"Ο μόνος λόγος που στεναχωριέμαι πέραν από τα δεινά που συσσωρεύτηκαν για την πατρίδα μου είναι που σε αυτή την κοινωνία, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι θέτουν πολιτικές καριέρες και κομματικά συμφέροντα πέραν και πάνω από την ίδια την ανθρώπινη ζωή..."

Ακριβώς! Μόνο που εγώ δεν στεναχωριέμαι γι' αυτούς. Τους συγχαίνομαι και τους λυπάμαι, γιατί είναι άρρωστοι και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πτώματα για να καταφέρουν πολιτικά κτυπήματα στον πρόεδρο που κέρδισε τίμια δημοκρατικές εκλογές.
Δεν θα τα καταφέρουν. Ο λαός ξύπνησε μια για πάντα και δεν έχει σκοπό να ξαναπιστέψει παρωχημένες εθνικιστικές ιδεοληψίες.

Unknown είπε...

Κάψε τζαι να κάψεις κύτταρα για την απαλλαγή της πατρίδας μας από την τουρκική κατοχή, στο τέλος ανατίναξε μας τζαι έπνασεν ο Πρόεδρας. Μα εν του είπαν σιορ ότι τα εγγεφαλικά κύτταρα δεν αναπληρώνονται; Αν δεν τα έκαιεν, μπορεί τζαι να γνώριζε ότι το Μαρί... γειτνιάζει με την ΑΗΚ.

Όσον για το λαό που ξύπνησε, πραγματικά είναι το μόνο που συμφωνούμε! Έχει μια δημοσκόπηση η "Σημερινή". Μελέτα την:

http://www.sigmalive.com/news/politics/417785

Ανώνυμος είπε...

"Όσον για το λαό που ξύπνησε, πραγματικά είναι το μόνο που συμφωνούμε! Έχει μια δημοσκόπηση η Σημερινή. Μελέτα την."

Τί να την κάνω τη δημοσκόπηση μιας μονόπλευρης πολιτικά εφημερίδας που νομίζει ότι το πολίτευμα που έχουμε στην Κύπρο είναι ο κομμουνισμός;
Εδώ μίλησε ο λαός στις πρόσφατες εκλογές. Το κόμμα που υποστηρίζει τον προέδρο παρά την τόση πολεμική τα ψεύδη και τη λασπολογία, αντί να χάσει ψήφους κέρδισε κι' άλλους.
Επόμενος πρόεδρος θα είναι πάλι αυτός. Καλά κάνεις να το χωνέψεις λίγο λίγο να μεν εστιλλαμμαθκιάσεις στις επόμενες εκλογές.
Κρίμα οι άνθρωποι που πήγαν άδικα από την τόση ανεπάρκεια των υπευθύνων για τη φύλαξη του φορτίου. Κρίμα.

Unknown είπε...

Μα τη δημοσκόπηση αγαπητέ, δεν την έκαμαν ρωτώντας τους υπαλλήλους της Σημερινής. Εν πάση περιπτώσει, ας κάμει και η Χαραυγή μια, να δούμε...

Από τον καιρό των εκλογών πάντως, μεσολάβησαν κάτι ανθρωποκτονίες, ανατινάξεις και καταστροφές στην Κύπρο, με πολιτικά υπεύθυνο τον Πρόεδρο που υποστηρίζει το κόμμα σου.

Άρα εκείνο το 24,87% που έλαβε (λαμβανομένης υπόψιν και της αποχής - http://aligatorismoi.blogspot.com/2011/05/blog-post.html) ίσως να άλλαξε. Όχι προς τα πάνω!