28 Αυγ 2011

Τους ξεγέλασε (;) ο Χριστόφιας!

Πανηγυρίζουν από την Παρασκευή 25 Αυγούστου τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού, θεωρούν ότι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και επιδεικνύοντας πρωτοφανή υπευθυνότητα, διέσωσαν τα δημοσιονομικά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην πραγματικότητα, το κατόρθωμά τους ήταν να απονείμουν συγχωροχάρτι στα μικρά και μεγάλα οικονομικά εγκλήματα της τελευταίας τριετίας. Ξεκινώντας από τα δόντια του Παπασάββα, τους διορισμούς του Μολέσκη και φτάνοντας στα 35 εκατομμύρια της "Eurocypria" και τις αγνώστου ύψους ζημιές από τον όλεθρο του Βασιλικού. Μείωσαν το έλλειμμα κατά 318 περίπου εκατομμύρια και εξασφάλισαν στο Δημήτρη Χριστόφια τη συνέχιση της θητείας του, για άλλους 18 μήνες.

Αυτός ο Πρόεδρος, δεν έχει καμιά ηθική νομιμοποίηση, όχι απλά να λαμβάνει μέτρα για την οικονομία, αλλά ούτε καν να άρχει του κράτους. Θεωρείται πρωταίτιος της τραγωδίας στη Ναυτική Βάση, με τις ασυγχώρητες παραλείψεις και - πολύ περισσότερο - με τις ανεύθυνες ενέργειές του. Μαυροφόρεσε δώδεκα οικογένειες και βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη χώρα. Διέλυσε το Ναύσταθμο και ακρωτηρίασε το Ναυτικό. Προκάλεσε αναστάτωση στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς και έσπειρε το φόβο στους αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας. Κλόνισε την εμπιστοσύνη του λαού προς τις κρατικές υπηρεσίες, διάβρωσε το αίσθημα ασφάλειας, έσπειρε τον πανικό, καταρράκωσε το ηθικό και την αξιοπρέπεια του κόσμου.

Κοντά σε αυτά, ανατίναξε στην κυριολεξία το σπουδαιότερο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της χώρας, καθώς και τις ενεργειακές υποδομές που ετοιμάζονταν, ώστε το 2020 η Κύπρος να πληροί τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της Ενέργειας. Επανέφερε τα νοικοκυριά στον ενεργειακό μεσαίωνα με τις ζημιογόνες διακοπές ρεύματος, ανέβασε το κόστος παραγωγής ηλεκτρισμού στα ύψη, εισήγαγε με θράσος - δια της πλαγίας οδού - ρεύμα από τον κατακτητή. Υποχρέωσε επιχειρηματίες, εργοστασιάρχες, ξενοδοχειάρχες αλλά και μικροκαταστηματάρχες, να εφοδιαστούν με ρυπογόνες γεννήτριες, προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν. Επωμιζόμενοι κόστος δυσβάστακτο, εν καιρώ οικονομικής κρίσης.

Προφανώς αυτός ο άνθρωπος, όχι μόνο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρους, ώστε να καλύψει τις μαύρες τρύπες που η πολιτική του δημιούργησε στην οικονομία, αλλά οφείλει να βρει το θάρρος να απολογηθεί - πρώτα στις οικογένειες των ηρώων και μετά στο λαό - και να αποσυρθεί από το αξίωμά του. Αφού όμως δεν έχει την ευθιξία να το πράξει - όπως έκαμαν λόγου χάριν οι υπουργοί του, διότι έτσι τους επέβαλλε η διαφορετική ηθική τους - οφείλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να του το υποδείξουν.

Αντ' αυτού, η αντιπολίτευση όχι απλά στήριξε το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την οικονομία, αλλά το ενίσχυσε κιόλας! Ο κ. Χριστόφιας, δεν είχε το θάρρος να τα βάλει με τις πανίσχυρες συντεχνίες των δημοσίων υπαλλήλων και τα συνδικάτα των ημικρατικών. Έτσι, ενέδωσε στις πιέσεις τους, γνωρίζοντας ότι τα υπόλοιπα κόμματα δεν θα το έπρατταν. Έστειλε λοιπόν "κουτσουρεμένο" το σχέδιο νόμου στη Βουλή και ήλπιζε ότι θα το "ενισχύσει" η αντιπολίτευση. Όπερ και εγένετο. Με αποτέλεσμα, και η πίτα να είναι ολόκληρη - τα μέτρα ψηφίστηκαν σε νόμο - και ο σκύλος χορτάτος - οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεν έχουν παράπονο από την κυβέρνησή τους!

Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν διαφέρει καθόλου από τη διαχείριση των φονικών εμπορευματοκιβωτίων. Την ώρα που έδινε δεσμεύσεις στο Μπασάρ Αλ Άσαντ ότι θα του τα επιστρέψει και στους Δυτικούς ότι θα παραμείνουν στην Κύπρο, άφηνε τα εκρηκτικά στο έλεος των καιρικών συνθηκών. Με μαθηματική ακρίβεια, το περιεχόμενο θα αλλοιωνόταν, θα καθίστατο άχρηστο και το "πρόβλημα" θα εξαφανιζόταν ως δια μαγείας από τα ευέλικτα χέρια του Δημήτρη Χριστόφια. Μόνο που τελικά, έσκασε στις παλάμες του, παρασύροντας στο θάνατο δεκατρείς αυξεντιωμένους λεβέντες, που έμειναν μέχρι τέλους πιστοί στο καθήκον να υπερασπιστούν την τιμή και αξιοπρέπεια της Δημοκρατίας. Αυτής, την οποία ο Πρόεδρος επικαλείται σήμερα, για να συνεχίσει να απολαμβάνει το θώκο του.

Η πολιτική Χριστόφια, έχει καταστεί επικίνδυνη για τον Ελληνισμό. Έχουμε κατά πολύ ξεπεράσει το στάδιο των ατυχών δηλώσεων που επέφεραν θυμηδία στο ακροατήριο. Οι κουτοπόνηρες ενέργειες σε Κυπριακό, εξωτερική πολιτική και οικονομία, η ελαφρότητα χειρισμού σημαντικών θεμάτων και οι εμφανείς αδυναμίες στην επιλογή συνεργατών που μπορούν να ορθώσουν ανάστημα, ως ανάχωμα στον οδοστρωτήρα, οδηγούν νομοτελειακά στην καταστροφή. Η ξεγελασθείσα (;) αντιπολίτευση, αν δεν επιχαίρει απλά με τη φθορά της κυβέρνησης, έχοντας άλλα σχέδια κατά νου, ας ενεργήσει άμεσα! Ο τόπος, πρέπει δημοκρατικά, να απαλλαγεί από την κυβέρνηση της καταστροφής, ενόσω υπάρχει - ακόμα - δρόμος γυρισμού. Διαφορετικά, θα ξανακλάψουμε επί νέων θυμάτων και ερειπίων: τον κυπριακό Ελληνισμό και την Πατρίδα μας!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ατε ρε μα σοβαρα τουτος ο τόπος εκαταστράφηκεν τα τελευταία τρία χρονια; ειχα την εντύπωση οτι το μισοφέγγαρο στον πενταδάκτυλο εσιει πανω που 20 χρόνια που εν τζιαμαι!!!!

Unknown είπε...

Η πατρίδα μας έχει πολλές φορές καταστραφεί στο παρελθόν, με τον αττίλα να ήταν ο τελευταίος - χρονολογικά - όλεθρος. Ακολούθησε η έκρηξη στο Μαρί...

Ο λαός της Κύπρου, κατέβαλε τεράστια προσπάθεια να ξανασταθεί στα πόδια του μετά το 1974 και κανένας Χριστόφιας δεν έχει δικαίωμα να κατασπαταλά τις οικονομίες του, να του αποστερεί την ενέργεια, να τον οδηγεί σε μηχανισμούς στήριξης, να διαπραγματεύεται κατά το δοκούν τα χώματά του και να του σκοτώνει τα παιδιά με την ανευθυνότητά του.

Ανώνυμος είπε...

http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/419450